Hlavní obsah

Mad Sin přijíždějí do Prahy před vydáním nové desky

– Praha
Novinky,

Berlínští Mad Sin vycházející z psychobilly vystoupí ve čtvrtek v pražském Futuru v rámci evropského turné. To se koná ještě před vydáním nové desky, která by se měla objevit během prvního kvartálu. Ta by měla navázat na úspěšné album Burn and Rise z roku 2010.

Článek

Mad Sin dal dohromady už v roce 1987 zpěvák Koeffe De Ville ovlivněný psychobilly Meteors. Fascinovala ho stylizace do béčkových hororů i spojení klasického rock´n´rollu s punkovou agresivitou. [celá zpráva]

Hudba Mad Sin, postavená na zničující energii, kdy se hraje, jako by tato noc měla být poslední v životě, přesně zapadala do atmosféry Západního Berlína obklopeného zdí, který by při propuknutí třetí světové války byl první na ráně. Hodili se do svobodomyslného města, které bylo jedním z center hudby, působili v něm Industriální Einstürzende Neubauten, natáčel v něm Bowie a přestěhoval se tam Nick Cave se svou partou. Těžili  z toho, že se v Berlíně zastavovali a natáčeli i představitelé psychobilly, kteří natáčeli s Die Haut.

Přestože kapela nic neplánovala, směs psychobilly, punku, rock´n´rollu okořeněná metalovou kytarou však byla natolik životaschopná, že přežila až do dneška. Skupina navíc dokázala rozšířit záběr i o další žánry, jako bylo ska nebo country, takže nenudí.

Před Mad Sin vystoupí rock´n´rolloví Carlos & His Coyotes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám