Hlavní obsah

Jake Gylenhaal a Josh Brolin přijeli do Nepálu točit film

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodští herci Jake Gyllenhaal a Josh Brolin přiletěli do Nepálu, aby tu točili film podle knižního bestselleru Jona Krakauera Peklo blízko nebe, který se odehrává na Mount Everestu. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Bontonfilm

Josh Brolin a Elizabeth Olsenová

Článek

Brolin a Gyllenhaal, kteří se ubytovali v pětihvězdičkovém hotelu v Káthmándú, budou hrát hlavní role filmu nazvaného Everest. Děj líčí neúspěšný pokus zdolat nejvyšší vrcholek světa, při němž v roce 1996 na Everestu zahynulo osm horolezců. Snímek režíruje Islanďan Baltasar Kormákur.

„Místní agent požádal o povolení k natáčení pro Kormákura a dostal ho před třemi dny,” potvrdil agentuře AFP oficiální činitel ministerstva komunikací. Tým podle jeho upřesnění smí točit v Nepálu dva týdny; neuvedl ale, zda se v rámci natáčení pokusí také vystoupit na vrchol.

Britský deník The Guardian minulý týden napsal, že Gyllenhaal by měl hrát amerického vůdce nešťastné expedice Scotta Fishera, který na Everestu zahynul, zatímco Brolin má hrát amerického doktora Becka Weatherse, jemuž se podařilo přežít.

Reklama

Výběr článků

Načítám