Hlavní obsah

V Praze vystoupí americká skupina Daughtry

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pražského klubu Roxy přijede 16. března koncertovat americká rocková skupina Daughtry. Ta se do hudební historie zapsala hned při vydání svého stejnojmenného debutového alba, které se v Americe stalo nejprodávanějším v roce 2006.

Foto: Sony Music

Daughtry vznikli v roce 2006. Frontman Chris Daughtry vpředu.

Článek

Daughtry si tento úspěch zopakovali i se svým druhým albem Leave This Town a za obě svá první studiová díla získali mnoho prestižních ocenění. Mají na kontě American Music Awards, Billboard Music Awards, World Music Awards či People’s Choice Awards. Bohužel jim zatím uniká cena Grammy, byť na ni měli v roce 2008 za své druhé album hned čtyři nominace.

Frontman kapely, zpěvák a kytarista Chris Daughtry, zahájil svou závratnou kariéru v soutěži American Idol v roce 2006. Přestože nezvítězil, okamžitě po opuštění pořadu založil kapelu, jíž propůjčil své příjmení. Následovalo ihned vydání zmíněného debutu.

Daughtry dnes mají na kontě čtyři studiové desky. Ta třetí se jmenuje Break The Spell a vyšla v roce 2011, loni pak do jejich diskografie přibyla kolekce nazvaná Baptized.

Vstupenky na koncert stojí 590 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám