Hlavní obsah

Na Marleyho narozeniny zazpívá v Praze Omar Perry, syn slavného Scratche

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Narozeniny Boba Marleyho oslaví v Lucerna Music Baru 13. února koncertem Omara Perryho, syna Lee „Scratch“ Perryho, který byl Marleyho současníkem a pionýrem hudebního stylu známého jako dub.

Foto: Lucerna Music Bar

Omar Perry

Článek

Omar Perry vyrůstal na Jamajce mezi muzikanty z okruhu studia Black Ark, vedle otce tam vídal i Maxe Romea nebo Juniora Murvina. Už v šesti letech prý natáčel a se sourozenci založil skupinu the Upsetter Juniors.

V devadesátých letech hledal kořeny v africké Gambii, poté žil v Londýně a v Belgii. Po letech předskakování slavnějším kolegům vydal s francouzským producentem Guillaumem “Stepper” Briardem debut Man Free v roce 2007. Poté vydal ještě dvě alba Can’t stop us (2009) a The Journey (2011).

„Omar Perry se představí v Praze poprvé s živou kapelou, kterou bude zkušený Budapest Riddim band. Společně s nimi přijede také dánský reggae-dancehallový Mystic MC a ze Slovenska dorazí rozjetá kapela Medial Banana, která si přiveze i své výborné debutové album Uplifted,” upozornil za pořadatele Lukáš Kolíbal.

Reklama

Výběr článků

Načítám