Hlavní obsah

Skupina Jelen uvádí premiéru klipu Nebe nad Prahou

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová česká skupina Jelen je příslibem do budoucna. Prvně o sobě dala vědět, když loni doprovodila písničkářku Kateřinu Marii Tichou v písni Tančíme spolu. Singl se držel několik týdnů mezi pěti nejhranějšími skladbami českého éteru, a tak bylo otázkou času, kdy přijde s něčím svým.

Foto: Universal Music

Skupina Jelen představuje na české scéně svěží vítr.

Článek

Aktuálně představuje na službě Mixer.cz první oficiální videoklip. Je k písni Nebe nad Prahou z jejího debutového EP Magdaléna. Režíroval ho Jonáš Červinka, jenž má za sebou klipy pro Debbi a Kateřinu Marii Tichou.

Na tvorbu Jelena se lze dívat jako na českou odpověď na The Lumineers nebo Of Monsters And Men. Je to akustická kapela, která hraje vlastní písně vycházející z kořenů populární hudby.

Pražský písničkář a lídr kapely Jindra Polák (zpěv, kytara) se pohybuje na české scéně zhruba deset let. V roce 2011 natočil vlastní čtyřpísňové demo a píseň Světlo ve tmě dokonce zazněla ve filmu Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka.

Tehdy se potkal se dvěma členy přibyslavské folkrockové kapely Šatlava, Ondrou Málkem (zpěv, kytara, baskytara, bicí) a Martinem Kasalem (zpěv, housle, klávesy). Po několika studiových setkáních zjistili, že je spojuje nejen láska k přirozenému muzikantství, ale i schopnost společného autorství. Rozhodli se proto založit skupinu, která nese název po jedné jejich písni - Jelen.

Videoklip k písničce Nebe nad hlavou si můžete přehrát ZDE.

Reklama

Výběr článků

Načítám