Hlavní obsah

Favoritem českých kritiků je Hořící keř

Novinky, Stanislav Dvořák

Drama o Janu Palachovi Hořící keř je favoritem Cen české filmové kritiky, které budou vyhlášeny 25. ledna v Divadle Archa. Má celkem 10 nominací.

Foto: HBO

Z filmu Hořící keř

Článek

„O titul nejlepší snímek roku se utkají filmy Hořící keř režisérky Agnieszky Holland (producenti Tereza Polachová, Antony Root, Pavla Kubečková, Tomáš Hrubý), Klauni v režii Viktora Tauše (producenti Viktor Tauš, Michal Kollár) a Jako nikdy, režírovaný Zdeňkem Tycem (producent Ondřej Trojan). O nejlepším dokumentu se rozhodne mezi filmy Hoteliér režiséra Josefa Abrháma ml., Show! v režii Bohdana Bláhovce a Šmejdi od Silvie Dymákové,” sdělila Uljana Donátová.

Drama Hořící keř Agnieszky Holland vzniklo podle scénáře Štěpána Hulíka původně jako televizní série pro HBO. Nakonec bylo uvedeno i do kin. Za Hořícím keřem následuje s 6 nominacemi film Jako nikdy a po 4 nominacích mají Klauni a a Rozkoš.

Hřebejkovy Líbánky získaly 3 nominace a dvě mají Šmejdi, populární dokument o špinavých praktikách prodejců odírajících důchodce. Na Cenu RWE pro objev roku kandidují Bohdan Bláhovec (Show!), Silvie Dymáková (Šmejdi) a scenárista Štěpán Hulík (Hořící keř).

Reklama

Výběr článků

Načítám