Hlavní obsah

Muzeum hledá milovníky policejní historie, chystá knihu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně hledá pamětníky, sběratele a milovníky policejní historie ze Zlína a okolí. Nasbírané materiály z období 1918 až 1990 použije při tvorbě nové publikace, řekla pracovnice muzea Kateřina Czinegová.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

"K historii policie nic nemáme, je to taková 'tabula rasa'. Budeme rádi za cokoliv, vzpomínky pamětníků, fotografie, artefakty, pokud třeba někdo u policie pracoval. Lidé doma určitě něco zajímavého mají," uvedla Czinegová.

Muzeum letos ve spolupráci s policií připravilo výstavu s policejní tematikou. "Byla vcelku úspěšná. Na základě toho jsme se rozhodli vydat vzpomínkovou publikaci," uvedla muzejnice. Krajské ředitelství policie bude v roce 2015 slavit pět let své existence.

Muzeum podle Czinegové doposud podobnou veřejnou výzvu kvůli určitému tématu nevyhlašovalo. "Je to poprvé, je to taková specifická tématika," podotkla.

Veškeré informace, fotografie či artefakty mohou lidé posílat na emailovou adresu info@muzeum-zlin.cz, nebo poslat poštou. Archivní dokumenty je možné přinést i osobně do muzea, které od letoška nově sídlí ve 14. budově bývalého baťovského průmyslového areálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám