Hlavní obsah

Česká televize natočí svou verzi úspěšného sitkomu Kancl

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kultovní britský seriál Kancl se dočká českého zpracování. Česká televize začíná natáčet remake podle světoznámého televizního díla scenáristů Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta The Office z roku 2001. Jedná se o fiktivní dokument, který popisuje kancelářský život v brněnské firmě obchodující s papírem.

Foto: Česká televize

Herec Václav Kopta v hlavní roli české verze sitkomu Kancl.

Článek

O co v ději jde? Firmu společnosti Papír a Print řídí vedoucí pobočky Marek Chvála (Václav Kopta), neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálně nudným způsobem.

„Jsem velmi polichocen a nadšen tím, že vznikne nová verze The Office,“ řekl Ricky Gervais, herec a spoluautor formátu, když se dozvěděl, že se v České republice natáčí verze jeho příběhu, a dodal: „Praha byla prvním místem na světě, kde vznikla pódiová verze, a já jsem rád, že se nyní chystá i televizní adaptace. Můžete začít vymýšlet vtipy o Gervaisovi a dalším tučném šeku.“

Česká televize získala pro výrobu seriálu licenci BBC a v tvůrčí producentské skupině Davida Ziegelbauera připraví začátkem roku 2014 prvních šest dílů. Režie se ujme Milan Šteindler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám