Hlavní obsah

Nové knihy: Beráková, Šust, Motl, Applebaumová a Erben

Právo, František Cinger

Nabídku posledních novinek roku zahajuje životopisný román o jedinečné ženě z rudolfínské Prahy od Zory Berákové. Editor Martin Šust nabízí antologii retrofuturistické fantastiky. Pozornost si zaslouží románové dílo Victora Huga. Do nedávné, kruté historie zavádějí Stanislav Motl a jeho americká kolegyně Anne Applebaumová. Kouzelnými vzpomínkami na dětství uchvátí malíř a grafik Jiří Anderle. Vánoční čas si říká o pohádky Františka Rutha a K. J. Erbena. A na závěr letošní poslední komiksový Crew č. 38.

Článek

Zora Beráková:

Desátá Múza

Nové knihy

Elisabeth Westonová, známá jako Vestonia, se narodila v Anglii, ale většinu života strávila v rudolfínské Praze, kam přišla s nevlastním otcem, alchymistou Edwardem Kelleym. Od dětství projevovala básnické nadání a její latinsky psané verše vycházely nejen v Čechách.

Motto, 160 stran, 219 Kč

Martin Šust:

Plnou parou

Nové knihy

Antologie retrofuturistické fantastiky nabízí pohled na příběhy zahalené parou z podivuhodných strojů. Povídky stvořené řadou známých tváří světové fantastiky přenesou nejen do minulosti, ale i na jiné světy a do dob, jež sice nikdy neexistovaly, ale bylo by krajně vzrušující, pokud bychom je mohli navštívit.

Argo, 253 stran, 279 Kč, e-kniha 189 Kč

Viktor Hugo:

Devadesát tři

Nové knihy

Román napsal autor bezprostředně po krvavém potlačení Pařížské komuny. Zplodit v té době oslavný román o nejpohnutějším roce Francouzské revoluce, o roce 1793, byl čin hodný jeho lidské i umělecké velikosti. Světoznámý literát nenechá nikoho na pochybách: stojí jasně na straně revoluce, v níž vidí velikou očistnou bouři, jež rodí hrdiny.

Omega, přeložila Helena Malířová, 248 stran, 199 Kč

Stanislav Motl:

Děti Antonína Kaliny

Nové knihy

Příběh českého vězně, kterému se v koncentračním táboře Buchenwald podařilo zachránit tisícovku dětí, které čekala smrt. Antonín Kalina z Třebíče. Doma zapomenutý, ve světě uctívaný. V roce 2012 byl v Izraeli oceněn titulem Spravedlivý mezi národy.

Rybka Publishers, 300 stran, 319 Kč

Anne Applebaumová:

Gulag

Nové knihy

Autorka předkládá s použitím nových pramenů i původních historických výzkumů první plně zdokumentované dějiny systému sovětských táborů – od počátků za ruské revoluce po rozpad v době glasnosti. Její kniha je velkým badatelským výkonem i morálním zúčtováním.

Beta Dobrovský, Jiří Ševčík, přeložila Petruška Šustrová, 608 stran, 499 Kč

Jiří Anderle:

Láska za lásku

Nové knihy

Vzpomínky malíře a grafika, které dosud zněly na CD, vycházejí knižně s exkluzivním obrazovým doprovodem. Vyprávění o dětství, které kouzlem důvěrně známé, leč neopakovatelné všednodennosti upoutá čtenáře, citlivě doplňují malířovy nové ilustrace.

Radioservis, 248 stran, 299 Kč

František Ruth:

Pohádky starověké

Nové knihy

Příběhy ze starořecké mytologie, které upravil gymnaziální profesor a překladatel František Ruth (1854–1926), čtivým způsobem představují nejznámější antické báje, v nichž vystupují slavné postavy, jako byl Prométheus, Hérakles, Perseus, Oidipus, Iason, Orfeus a další.

Omega, 144 stran, 149 Kč

Karel Jaromír Erben:

Kytice/České pohádky

Nové knihy

Dva literární klenoty básníka, které patří do klasického fondu české literatury. Lákají stále nové čtenáře a inspirují jejich fantazii.

Host, 296 stran, 299 Kč

Crew na druhou č. 38

Nové knihy

Poslední letošní Crew. Pokračování epických ság. Dashiell Zlý kůň se sotva stal šerifem a už se ho chce někdo zbavit. Do komiksu Rex Mundi se začíná zaplétat politika a boj s islámem - jako by tajemný zabiják v bílém, tajemství pod Paříží a všudypřítomná inkvizice nestačili.

Crew, přeložili Štěpán Kopřiva, Petr Kotrle a Ľudovít Plata, 72 stran, 149 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám