Hlavní obsah

Do Prahy přijedou Thirty Seconds to Mars

Právo, Jaroslav Špulák

Americká rocková kapela Thirty Seconds to Mars, která letos zazářila na letním festivalu Rock for People v Hradci Králové, přijede do Prahy. 30. června 2014 se představí v Tipsport Areně na turné ke svému aktuálnímu albu Love, Lust, Faith And Dreams.

Foto: PRÁVO – Petr Hloušek

Thirty Seconds To Mars Letos na Rock for People

Článek

Vstupenky na koncert budou v předprodeji od 18. prosince za 990 a 1290 korun. Dva dny před pražským koncertem zahraje skupina v čele se zpěvákem a hercem Jaredem Letem poprvé i na Slovensku. Stane se tak na festivalu Topfest v Piešťanech.

Thirty Seconds to Mars tvoří kromě zmíněného Jareda Leta ještě jeho bratr Shannon, jenž hraje na bicí, a Tomo Miličević, baskytarista. Své debutové eponymní album vydali v roce 2002. Následovaly studiovky A Beautiful Lie (2005), This Is War (2009) a Love, Lust, Faith And Dreams (2013).

Foto: PRÁVO – Petr Hloušek

Americká rocková kapela Thirty Seconds To Mars.

Na kontě mají jednu Billboard Music Award, jednu NME Award, sedm MTV Europe Music Awards a tři MTV Video Music Awards. Skupina během let 2010 a 2011 odehrála 309 koncertů, což jí zajistilo zápis do Guinnessovy knihy rekordů jako rockové skupině s nejdelším koncertním turné v historii.

Jared Leto během zmíněné koncertní šňůry pracoval na dokumentu Artifact (2012), ve kterém fanouškům ukázal život kapely na cestách.

Thirty Seconds to Mars se také zabývají společenskými a ekologickými problémy. Jared Leto k tomu letos Právu řekl: „Je dobré dělat co můžete ve chvíli, kdy to můžete udělat a kdy vás k tomu něco inspiruje. Někdy tím pomáháte jiným lidem nebo pomáháte zvýšit povědomí o nějakém problému. Zabýváme se tím, co námi pohne. Nejsme sociální organizace, takže netrávíme dobročinnými projekty celý život. Ale když můžeme pomoci, je to fantastické.“

Reklama

Výběr článků

Načítám