Hlavní obsah

Nová alba: Beyoncé, Nasycen nebo soundtrack k Hobitovi

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na poslední chvíli míří na předvánoční trh nové album zpěvačky Beyoncé. Je již její páté a jmenuje se jako ona. Novinky vydávají české kapely Nasycen a Vanessa, je tu i soundtrack k poslednímu Hobitovi.

Článek

Beyoncé: Beyoncé

Foto: Sony Music

Nová alba

Páté album americké zpěvačky Beyoncé vyšlo nečekaně. Aniž by to světu jakkoli naznačila, vydala je v noci z minulého čtvrtka na pátek. Na novince je čtrnáct skladeb a k nim je přidáno sedmnáct videoklipů. Beyoncé, která na desce zůstala věrná své hudební popové řeči, tvrdí, že chtěla, aby posluchači měli představu, co se jí při jednotlivých písničkách odehrává v hlavě. Na CD album vyjde 20. prosince.

Nasycen: Nasycen

Foto: Nasycen

Nová alba

Druhé album pražské čtyřčlenné folkrockové skupiny Nasycen, které přes léta trvající tvůrčí pauzu navazuje na debut Provazochodci z roku 1990. Hlavní osobností je zpěvák, hudebník a skladatel Raven. Jeho písničky jsou aranžérsky vyzdobené a náladotvorné, texty navazují na nejlepší českou tradici.

 Vanessa: Antidotum

Foto: X Production

Nová alba

Česká elektronická kapela Vanessa se vrací ve složení Samir Hauser, Miroslav Papež, Jakub Horák, Jaroslav Stuchlý a jako host je s nimi kytarista Tuzex (Sunshine). Album Antidotum bylo pokřtěno na konci listopadu v pražském Rock Café.

Soundtrack: The Hobbit – The Desolation Of Smaug

Foto: Universal Music

Nová alba

Stejně jako v případě prvního dílu soundtracku k filmu Hobit i tentokrát dostal na starost hudební doprovod Howard Shore. Jeho skladby zaplnily hned dva disky. Výjimkou je I See Fire, kterou napsal a nazpíval Ed Sheeran.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám