Hlavní obsah

Sametové vzpomíná na Havla a Reeda

Praha

Několik kapel ovlivněných tvorbou legendárních Velvet Underground zahraje ve středu 18. prosince v Divadle Archa na večeru Od Velvet Underground k Velvet Revolution. Připomenou dva zesnulé přátele Lou Reeda a Václava Havla. V rámci večera zahraje i bývalý baskytarista Lou Reeda Fernando Saunders.

Foto: Divadlo Archa

Lou Reed s Fernandem Saundersem

Článek

Jan Macháček z Velvet Underground Revival Band k akci řekl: „Když jsme hledali čas a místo pro vzpomínku na amerického zpěváka, hudebníka a básníka Lou Reeda, došlo nám, že jediný vhodný termín – 18. prosince – je zároveň dnem úmrtí prezidenta Václava Havla. A protože Václav Havel a Lou Reed byli dobří přátelé, vzpomeneme si na oba.“

Foto: Divadlo Archa

Lou Reed s Václavem Havlem

Po diskuzích o Lou Reedovi a vztahu disentu a undergroundu vystoupí Plastic People of The Universe, Tony Ducháček & Garage, Velvet Underground Revival Band a Please The Trees. Jako speciální host vzpomínkového večera vystoupí americký baskytarista Fernando Saunders, bývalý člen doprovodné skupiny Lou Reeda.

Večer doplní projekce unikátních filmů a hudebních klipů Lou Reeda a Velvet Underground a archivní fotografie předních českých a slovenských fotografů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám