Hlavní obsah

Platina pro Lucii Bílou za CD a DVD Bílé Vánoce v Opeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Lucie Bílá si v pátek převezme v rámci pražského koncertu v Hudebním divadle Karlín platinovou desku za prodej nahrávky CD a DVD Bílé Vánoce v Opeře Live. Zvukový záznam ze dvou koncertů v pražské Státní opeře repertoárem překračuje původní studiové CD z roku 2010.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lucie Bílá

Článek

Posluchači zde najdou navíc například šanson Boubel či celosvětový hit Amour est bleu a další vánoční písně. Přesný počet prodaných alb vydavatelství Supraphon neoznámilo, na zlatou desku je potřeba prodat 3000 a na platinovou 6000 nosičů.

O bohatost aranží se na nahrávce postarali, mimo tradiční kapely Petra Maláska, také muzikanti z Pražského studiového symfonického orchestru pod dirigentským vedením Miriam Němcové, šestičlenný sbor a Boni pueri z Hradce Králové. DVD obsahuje i televizní sestřih z týchž vystoupení z prosince roku 2011. Režie televizního záznamu ze Státní opery snímaného šesti kameramany se ujal Viktor Polesný. Bonusem koncertního záznamu je krátký dokument ze zákulisí zachycující mimořádnou atmosféru této akce.

Studiové CD Bílé Vánoce Lucie Bílé patří k nejúspěšnějším vánočním nahrávkám. Za prodej přes 40 000 nosičů obdržela Bílá loni multiplatinovou desku. „Je to výjimečná nahrávka, ke které se asi budu vracet dlouho,” podotkla Bílá, která vánoční koncerty pro velký úspěch často musí zdvojovat.

Na rozdíl od mnoha svých kolegů čekala Bílá na první vánoční album dlouho, natočila ho po pětadvaceti letech své kariéry. Na desku nazpívala 13 skladeb, jako jsou Tichá noc, Ave Maria či Slyš chór. Písničku A svátky s ní nazpíval Karel Gott, Purpuru Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého nahrála v duetu s Martou Kubišovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám