Hlavní obsah

Drak z Hobita na vás foukne pouze ve 4DX kině

Novinky, Stanislav Dvořák

Film Hobit: Šmakova dračí poušť má tento týden několik premiér v britských, německých či českých kinech. V ČR poběží v originále i s dabingem. K dispozici budou 2D verze, 3D verze a také 4DX verze, která v kině umožňuje cítit vítr, vodu a vůně. Tato technologie je však pouze ve speciálním kině v Praze na Andělu.

Foto: Warner Bros

Z filmu Hobit: Šmakova dračí poušť

Článek

Před návštěvou kina je užitečné dobře zvážit, na jakou verzi jdete. Zatímco český dabing si užijí děti, mnohé dospělé znechucuje a žádají pouze originální znění. Některým divákům nedělají dobře 3D efekty, jiní je milují.

”Půlnoční premiéru ve velkoformátovém kině IMAX vyprodali zájemci během jedné hodiny, v řádech desítek minut zmizely lístky i do sálu 4DX,” uvedl Lukáš Vedral.

Co se týče diskutované verze HFR neboli 48fps, i zde mohou diváci vybírat ze dvou variant. „Hobit v HFR 3D je k dispozici pouze s českým dabingem. HFR ovšem ocení hlavně filmoví fanoušci, kteří zároveň jasně preferují originální znění. Proto bude v programu vedle dabingu i výjimečná varianta HFR 3D v originálním znění bez titulků,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám