Hlavní obsah

Nové knihy: Pawlowská, Pytlík, Sidebottom, Vondruška i Reichsová

Právo, František Cinger

Směs novinek i titulů vhodných k připomenutí zahajuje zpověď populární Haliny Pawlowské. Radko Pytlík se vyznává z úcty k příteli Hrabalovi, Zdeněk Hrabica zmapoval osudy Ludvíka Svobody. Američan Harry Sidebottom zavádí do doby Římské říše, Vlastimil Vondruška zase do časů renesance. Do světa fantasy zvou Američané Caleb Carr i Brendan a Kathy Reichsovi. Povídky retrofuturistické fantastiky nabízí Martin Šust. Víc než milostný román napsala německá prozaička Kathryn Taylorová. Komiksy časopisu ABC připomene dílo Vlastislava Tomana. A nádavkem komiksová novinka od Brita Mika Careyho.

Článek

Halina Pawlowská:

Pravda o mém muži

Nové knihy

Osobní příběh lásky partnerské, milenecké, manželské, který odhalí mnohé o známé novinářce, televizní moderátorce a spisovatelce. O vztazích mezi dvěma lidmi, kteří se rozhodli spojit své životy.

Motto, 256 stran, 249 Kč

Radko Pytlík:

Hrabalova Sorbona

Nové knihy

Portrét jednoho z největších českých spisovatelů Bohumila Hrabala nabízí na základě studia jeho života a díla a především osobního poznání literární vědec, který se nevyhýbá žádným důležitým otázkám. Ukazuje zdroje jeho poučeného pohledu na svět, který je aktuální i dnes.

Emporius, 66 stran, 140 Kč

Zdeněk Hrabica:

Pět válek Ludvíka Svobody

Nové knihy

Portrét armádního generála a československého prezidenta Ludvíka Svobody (1895 – 1979) přináší řadu nových poznatků o životě vlastence, jehož životní osudy v mnohém určila 1. světová válka, kterou prožil jako ruský legionář, vracející se domů přes Sibiřskou magistrálu.

Futura, 329 stran, 230 Kč

Harry Sidebottom:

Římský válečník: Vlci severu

Píše se rok 263 našeho letopočtu a římský císař Gallienus pověřil svého generála Balistu novým úkolem. Má se vydat hluboko na území kočovných kmenů za Kavkazem a poštvat je proti sobě tak, aby nemohly škodit římskému impériu.

BB art, přeložil Petr Kovács, 352 stran, 299 Kč

Vlastimil Vondruška:

Ulička hanby

Nové knihy

Královský písař Jiří Adam z Dobronína se v době mládí znal s ženou, která se později stala majitelkou jednoho z nejluxusnějších nevěstinců na Starém Městě pražském. Přímo v jejím domě však kdosi zavraždil zámožného šlechtice, vlivného člena královského dvora.

Moba, 224 stran, 269 Kč

Caleb Carr:

Legenda o Brokenu

Nové knihy

Osudy opevněného města, kde panuje pořádek nastolený ostřím meče – byť v celé říši tajné kliky osnují intriky na jeho ovládnutí. Román zaujme všechny, kdo mají rádi fantasy, ale i ty, kdo si oblíbili hrdinské eposy a mytické příběhy.

BB art, přeložila Jaroslava Kočová, 608 stran, 499 Kč

Brendan Reichs, Kathy Reichsová:

Šifra

Nové knihy

Román je třetím dílem série dobrodružství dospívající Tory, blízké příbuzné proslulé soudní antropoložky Tempe Brennanové. Kdo je tajemný Pán hry, proč připravil neobyčejně komplikované úkryty a šifry – a proč chce Tory a její kamarády zabít?

BB art, přeložila Kristýna Kučerová, 320 stran, 249 Kč

Martin Šust:

Plnou parou

Nové knihy

Kdokoli s kouskem odvahy v srdci a lásky k mnohem jednodušší minulosti bez počítači řízeného života nalezne v této knize světy, v nichž prožije doslova dechberoucí dobrodružství. Autor nabízí antologii světové retrofuturistické fantastiky.

Argo, přeložil kolektiv, 253 stran, 279 Kč

Kathryn Taylorová:

Barvy lásky

Nové knihy

Milostný příběh navazující na první díl Nespoutaná vypráví v části druhé: Obnažená o závislosti Grace na Jonathanu Huntingtonovi. I když si uvědomuje tušené nebezpečí, přesto každým dnem v jeho přítomnosti její láska roste.

Moba, přeložil Tomáš Bulata, 256 stran, 299 Kč

Zlatá kniha komiksů Vlastislava Tomana

Nové knihy

Celá šestidílná komiksová série o Malém bohovi a Kruanovi od spisovatele a dlouholetého šéfredaktora časopisu ABC Vlastislava Tomana vychází poprvé společně, doplněná o dvě povídky, jež se v roce 1973 staly předlohou pro napsání scénáře pro tyto komiksy.

XYZ, 312 stran, 599 Kč

Mike Carey:

Lucifer 5: Peklo

Nové knihy

Bývalý vládce pekel stvořil v prázdnotě nové Jsoucno a zabydlel ho. Jenže tento úspěch neodpovídá Luciferovým schopnostem. Musí odpovědět na výzvu k souboji s andělem, stejně jako splatit dluh polovičnímu andělovi Elaine Bellocové.

Crew, přeložil Štěpán Kopřiva, 168 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám