Hlavní obsah

Metallica vyzvala Čechy, aby sestavili program koncertu

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká metalová legenda Metallica přijede 8. července do Prahy a zahraje v rámci show Metallica By Request na Aerodrome festivalu. Program si mohou sestavit fanoušci.

Foto: Universal

Metallica

Článek

„Všichni příznivci kapely, kteří si zakoupí vstupenku přes internet, budou moci zvolit svůj setlist snů z více než 140 skladeb, které Metallica dosud nahrála. Sedmnáct písní, které dostanou od českého publika nejvíce hlasů, doplní skupina na tradiční (osmnáctiskladbovou) délku svých koncertů sama, a to zbrusu novou nahrávkou,” sdělila Kateřina Dědková. Průběh hlasování i finální setlist mohou fanoušci sledovat na www.metallica.com.

„Už se nemůžeme dočkat, až příští rok na několik týdnů opustíme studio a vyrazíme načerpat energii mezi své fanoušky na koncerty,” řekl Lars Ulrich. „Myslím, že to bude zábavné, když program sestaví naši fanoušci. Navíc mně jako člověku, který naše setlisty zpravidla dává dohromady, to hodně uleví,” dodal.

Přednostní prodej vstupenek pro fanoušky (registrované na www.metallica.com) zahajuje 4. prosince na www.eventim.cz/aerodrome-metallica. Od devíti hodin následujícího dne budou lístky k dispozici v sítích Eventim i Ticketportal v ceně 1490 korun k běžnému stání a 1990 k stání u pódia.

Foto: Petr Horník, Právo

Kytarista Kirk Hammett

Metallica, která u nás patří dlouhodobě k nejpopulárnějším kapelám vůbec, odehrála svůj zatím poslední koncert v květnu 2012 v zaplněné Synot Tip Aréně v pražských Vršovicích.

S obrovským úspěchem odehrála hity z osmdesátých a devadesátých let jako Hit the Lights, Master of Puppets, For Whom the Bell Tolls, Enter Sandman a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám