Hlavní obsah

RECENZE: Scorpions tentokrát unplugged

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Scorpions vydává živé dvojalbum MTV Unplugged z koncertu v Aténách, na kterém přehrála své staré skladby v akustických verzích.

Foto: Sony Music

Scorpions: MTV Unplugged

Článek

Scorpions jsou německá kapela, která přežila neskutečně dlouho (založena 1965) a už v oblastech pop-rocku a pop-metalu vyzkoušela téměř všechno. Svůj vrchol si prožila v osmdesátých letech, výrazně ji proslavily hity jako Rock You Like a Hurricane, Still Loving You a Wind of Change. Párkrát ohlásila konec, pak to nedodržela a dál brázdí německá i zahraniční pódia, což se týká i aktuálního turné. Zastávka v Česku se podle jejich oficiálních stránek neplánuje.

Novinka se točila v aréně Lycabettus v Aténách, kterou si prý Scorpions mimořádně oblíbili, stejně jako věrné řecké fandy. Nepřináší překvapení. Staré písně se v unplugged podobě dají poslouchat, jsou celkem melodické, pevně zapuštěné v základech sedmdesátých a osmdesátých let a předvídatelné. Deska je zkrátka určena opravdu skalním fanouškům. Potěší staromilce, kteří chtějí kývat zapalovačem a nechat se znovu příjemně dojímat u Wind of Change v akustické podobě.

Celkové hodnocení: 55 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám