Hlavní obsah

Nová alba: Britney Spears, Muse, Scorpions i Eddie Stoilow

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doba, kdy vydavatelství posílají na trh alba s potenciálem ocitnout se jako dárek pod vánočním stromečkem, vrcholí. Tentokrát je ve várce například novinka Britney Spearsové nebo koncertní záznam z římského vystoupení Britů Muse. Pro ortodoxní rockery se rozhodně pod stromeček hodí akustický počin německých Scorpions pořízený ve starověkém divadle v Aténách.

Článek

Britney Spears: Britney Jean

Foto: Sony Music

Nová alba

Americká zpěvačka Britney Spearsová chtěla nahrát své v pořadí osmé studiové album tak intenzivní a hitové, že se bezesporu co do významu dostane nad její dosavadní počiny. Přes všechnu proklamaci o progresivitě alba a o tom, že při natáčení málem vypustila duši, je to průměrná popová deska zpěvačky, jejíž hlas vám v paměti neutkví.

Muse: Live At Rome Olympic Stadium

Foto: Warner Music

Nová alba

Populární britská skupina Muse vydala nahrávku z koncertního turné Live At Rome Olympic Stadium. Již před několika týdny ji testovala prostřednictvím promítání v evropských kinech. Na desce je zcela uvěřitelně zachycena živá energie kapely. Dvakrát jsme měli možnost ji pocítit i při vystoupeních v České republice.

Scorpions: MTV Unplugged

Foto: Sony Music

Nová alba

Německá rocková legenda Scorpions absolvovala letos v září v řeckých Aténách koncert uspořádaný v rámci populárního televizního cyklu MTV Unplugged. Poprvé v historii se odehrál na otevřeném prostranství, navíc v prostředí starověkého divadla. Scorpions představili své největší hity a zachytili je na záznam, který právě vychází.

Eddie Stoilow: Sorry!

Foto: Monitor

Nová alba

Česká skupina Eddie Stoilow nedávno podepsala smlouvu na vydávání svých alb s  firmou Monitor/Warner Music a prvním výsledkem spolupráce je nahrávka Sorry! Kapela se na ní pohybuje tradičně v oblasti mainstreamu a do rádií poslala již potenciální hity Piano Piece, Movember Love a Baby.

Sto zvířat: Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách

Foto: archív Sta zvířat

Nová alba

Pražská ska kapela Sto zvířat přichází s novým albem, které je nejen o zvířatech, nejen pro děti a nejen pod stromeček. Téma kolekce údajně viselo ve vzduchu už několik let, a to nejen kvůli osmnácti dětem, které členové kapely mají...

Nick Cave And The Bad Seeds: Live From KCRW

Foto: Mystic

Nová alba

Nick Cave a jeho doprovodná formace vydávají své čtvrté koncertní album. Je na něm zachycen materiál z koncertu, který se uskutečnil 18. dubna letošního roku v Los Angeles. Atmosféra je přibližně taková, jaká byla při vystoupení kapely v listopadu v Praze. Tedy výrazně teatrální a trochu urputná.

Různí: Noc na Karlštejně

Foto: Monitor

Nová alba

Noc na Karlštejně je divadelní hra Jaroslava Vrchlického z roku 1884. Podle jejího námětu vznikl v režii Zdeňka Podskalského v roce 1973 stejnojmenný filmový muzikál s hudbou Karla Svobody a texty Jiřího Štaidla. U příležitosti 40. výročí jeho natočení se na hradě Karlštejn letos v létě uskutečnil open air koncert. Na záznamu z něho účinkují Vojtěch Dyk, Matěj Ruppert, Jakub Prachař, Ondřej Ruml a další.

DG 307: Svědek spálenýho času

Foto: Guerilla Records

Nová alba

Jedná se o kolekci pěti nahrávek z let 1979 a 1980 v kompletní verzi. Oproti 3CD, které vydalo před dvaceti lety vydavatelství Globus, se jedná o remasterované nahrávky z originálních pásů, které se podařilo objevit. Ke „studiovým“ nahrávkám, pořízeným v bytě Jany a Zbyňka Jonákových, přibyly i koncerty odehrané na jaře a na podzim 1979 DG 307 na undergroundové usedlosti v Nové Vísce.

Bary Barlow: Since I Saw You Last

Foto: Universal Music

Nová alba

Již čtvrté sólové album šéfa slavné britské chlapecké kapely Take That Garyho Barlowa. Vychází čtrnáct let po předcházející regulérní sólové desce. Barlow si napsal všechny písničky a dosvědčil tak, že je nápaditý popový umělec, který při své tvorbě občas sáhne k folku a občas dokonce k alternativním hudebním postupům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám