Hlavní obsah

Hanák, Xindl X a The Tap Tap v opeře i v televizi

Novinky, Stanislav Dvořák

Benefiční koncert Mikulášská v Opeře se skupinou The Tap Tap a hosty vypukne 2. prosince ve Státní opeře v Praze. Od 18.00 bude vysílán v přímém přenosu na ČT2 a ČRo2. Zpěvák Visacího zámku Honza Haubert se představí jako čert, přijedou Xindl X, Tomáš Hanák i Iva Pazderková.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Hanák

Článek

„The Tap Tap pojímají Mikuláše opravdu punkově. Je mi ctí, že se mohu jejich řádění v Opeře opět zúčastnit. Dokonce budu prý hrát čerta, já, který jsem v životě nic nehrál! Myslím, že punk je zaručen,“ řekl frontman skupiny Visací zámek Honza Haubert. Moderovat bude Arnošt Goldflam a hvězdný moderátor The Tap Tap Ladislav Angelovič.

„V The Tap Tap stále pevně věříme, že opravdové české zvyky a obyčeje stojí na pevných základech vzájemné lidské důvěry a podpory. Státní opera patří k nejprestižnějším sálům naší metropole a jsme velmi rádi, že se nám ji podařilo během pár týdnů beznadějně vyprodat. Vedení Národního divadla podpořilo sbírku na nový autobus pro Jedličkův ústav a výjimečně uvolnilo VIP lóži – opticky i akusticky nejlepší místa v opeře. Rozhodli jsme se proto uspořádat veřejnou dražbu posledních 4 vstupenek do tohoto exkluzivního prostoru, kam se jinak nedostane nikdo jiný než nejvýznamnější české nebo zahraniční návštěvy,“ řekl kapelník The Tap Tap Šimon Ornest.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Skupina The Tap Tap

Lidé mohou přispět libovolnou částkou na nový bezbariérový autobus formou poslání dárcovské SMS. „Vzhledem k tomu, že přenos z akce s číslem DMS poběží na obrazovkách ČT2 a několikrát zazní i v přímém přenosu na Českém rozhlasu 2, věříme, že už na jaře budeme s kapelou v novém autobusu cestovat,“ dodal.

„Nový bezbariérový autobus umožní žákům škol Jedličkova ústavu včetně kapely The Tap Tap dostat se do míst, kam by se jinak společně nikdy nepodívali,“ uvedla ředitelka Nadace Jedličkova ústavu Irena Fodorová ohledně sbírky, na kterou půjde výtěžek z celé akce a kterou pořádá Nadace Jedličkova ústavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám