Hlavní obsah

Ve StarDance skončila Kašpárková, Kuchařová zatančila za plný počet

Právo, jp

Taneční soutěž České televize StarDance v sobotu večer pokračovala čtvrtým kolem, ve kterém zbývajících šest párů předvedlo na kroky náročné paso doble, což je původně španělský lidový tanec oslavující toreadory v aréně, a také slowfox, považovaný za nejtěžší tanec světa a také za nejvíce noblesní.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šárka Kašpárková a Jan Tománek při generální zkoušce

Článek

Poprvé dali všichni čtyři porotci shodně desítku slowfoxu Taťány Kuchařové a Jana Ondera, dostali nejvyšší počet bodů, tedy čtyřicet.

Se soutěží se rozloučila taneční dvojice Šárka Kašpárková a Jan Tománek. Dostala od diváků v SMS hodnocení nejméně bodů. „Děkuju za podporu rodině, i České televizi za možnost dostat se do tohoto pořadu. A skládám pukrle svému tanečníkovi. Dneska jsem to strašně zkazila,“ řekla naše úspěšná atletka, mistrně v trojskoku po oznámení verdiktu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Taťána Kuchařová a Jan Onder při generální zkoušce

Herec Ondřej Brzobohatý s Evou Krejčířovou

Šli na parket jako první. Paso doble pojal Ondra, který se přiznal, že ho tančí velmi rád, ve velmi sexy kostýmu s odhalenou hrudí. Jeho tanečnice v červené robě s odhalenými zády ho skvěle vizuálně doplňovala. V sále fandila maminka Ondřeje, herečka Hana Gregorová. Porotce Révai měl výtku k Onřejovi: „Paso doble se tančí se s šátkem, ale ty jsi tančil spíše s býkem“. Přísný Chlopčík dodal: „Tancovali jste každý zvlášť a ne spolu.“ Celkem si ale pár odnesl slušných 33 bodů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Brzobohatý a Eva Krejčířová

Atletka-trojskokanka Šárka Kašpárková s Janem Tománkem

Předvedli romantický, ale diváky trochu uspávající slowfox. Ona v růžovém, on klasicky černý s bílým motýlkem u krku. Šárka přiznala, že prošlapala při zkoušení tanců už řadu bot. Porotce Radek Baláš řekl, že se snažili o eleganci, ale bylo mírné vypadnutí z rytmu. A ocenil, že tanečník si při tanci zpíval. Pouhých 22 bodů však předznamenalo osud české atletky v soutěži.

Hudebník a zpěvák Matěj Ruppert s Alicí Stodůlkovou

Oba v temně fialovém kostýmu, Alice s mnoha flitry na sukni, moc jim to slušelo. Dali si paso doble v trochu nezvyklé hudební úpravě, diváci v sále ale byli nadšení a tleskali. Přísný Zdeněk Chlopčík složil po tanci dvojici poklonu: „Choreograficky i pocitově dobře, tančili jste v napětí, byla to těžká hudba, a trochu jste šli přes ni. Ale ani já bych to lépe nezatančil.“ Celkem si dvojice odnesla 34 bodů.

Sportovec - diskař Imrich Bugár s Jitkou Šorfovou

Imricha stále bolí koleno, doktor už mu nechce dávat tišící injekce, ale Imrich nedává nic při tanci znát. Na parketě předvedla dvojice slowfox v ladném stylu. Moderátor večera Marek Eben přišel po jejich tanci s novým pojmem zvaný rohlíkovost, tedy počet usmívajících se diváků v sále. U nich byl prý počet rohlíků vysoký. „Máte smysl pro rytmus,“ chválil bugárovský styl porotce Baláš. Celkových 26 bodů dělá však z Bugára nejohroženějšího soutěžícího pro další kolo.

Herečka Anna Polívková s Michalem Kurtišem

Dali si paso doble. Anička zvolila bílou robu s mnoha peříčky a temně rudými dlouhými rukavicemi-Zaujala umně spleteným účesem a la Tymošenková. „Až peří létalo“, komentoval Eben jejich taneční výkon. „Fungovali jste jako pár,“ ocenil Révai. Porotkyně Drexler příliš spokojená s kroky a figurami nebyla, hlasovala však dost vysoko. Celkem 32 bodů bylo velmi slušným standardem večera

Modelka Taťána Kuchařová s Janem Onderem

Tančili slowfox na „mafiánskou“ písničku. Tanečnice ve světle modré sukni po parketu neskutečně vlála a tanec se jevil z pohledu diváků u televize jako perfektně zvládnutý. Porotě také. Markovi Ebenovi se líbily „poskočky“ v Taťánině tanci. “Užívala jste si to, nazval bych ty poskočky diblík,“ nechal se slyšet Chlopčík. Baláš i Drexler byli nadšeni, byl to pro ně nejlepší tanec večera. Čtyři desítky jasně ukázaly hlavní favoritku celé soutěže.

Náročná choreografie na závěr

Páry poté předvedli týmový tanec, kde jde nejen o souhru páru, ale i o souhru všech tří dvojic na parketu dohromady. Tančili paso doble na hudbu Prokofjeva v barevně sladěných kostýmech. V první skupině tančil Ruppert, Bugár a Kuchařová, ve druhém týmu byl Brzobohatý, Kašpárková a Polívková. Pěkný pohled na parket a náročná choreografie, diváci měli na co koukat. A porotci nešetřili chválou. Baláš: „Byla to vyšší dívčí.“ Lepší ale byla podle porotců druhá skupina a tři páry obdrželi bod navíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám