Hlavní obsah

Nové knihy: Vlášek, Álvarez, Sokolov, MacBride, Tony S. Daniel a další

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky tohoto týdny zahajují vzpomínky dětí na 21. srpna 1968. Pokračuje britská autorka Zadie Smithová o cípu londýnského města i současný kolumbijský prozaik Sergio Álvarez o boji drogových kartelů. O Rusku dnešních dnů píše Sergej Sokolov, záhadu spojenou nejen se známkou z Mauritia napsala Helen Morganová. O zločinu vypráví skotský spisovatel Stuart MacBride. Audio kniha připomíná Velkého Gatsbyho. A nádavkem komiks věnovaný opět Batmanovi.

Článek

Josef Vlášek:

Běž domů, Ivane

Nové knihy

Příběhy připomínající legendární Poláčkovu knihu Bylo nás pět vyprávějí o příbězích kluků, kteří své dětství prožívali po 21. srpnu 1968. Je v tom dospívání psychické, sexuální i společenské. Zkrátka zážitky jedné generace.

Brána, 216 stran, 249 Kč

Zadie Smithová:

Severozápad

Nové knihy

Příběh severozápadního cípu londýnského města, který je malým babylonem. Všechny odstíny pleti, veškerá možná vyznání. Divoké ulice, v nichž žijí vlivní a mocní i ti, kdo takové výsady postrádají. Lidé, kteří mají bydlení, děti a práci – i jedinci, jimž nic z toho není dopřáno.

BB art, přeložila Petra Diestlerová, 320 stran, 299 Kč

Sergio Álvarez:

35 mrtvých

Nové knihy

Příběhy člověka, který se pokaždé v Kolumbii objeví na nesprávném místě a udělá špatné rozhodnutí. Komunistický odboj, guerilla, polovojenské režimy, válka drogových kartelů, vyprávění o dobrodružstvích jednoho smolaře a desítek postav na konci dvacátého století.

 Host, přeložila Lada Hazaiová, 464 stran, 339 Kč

Saša Sokolov:

Mezi psem a vlkem

Nové knihy

Román rozepsal autor ještě v Rusku před svou emigrací v polovině 70. let, dokončoval ho však další čtyři roky. Název knihy pochází z úsloví použitého v Puškinově Evženu Oněginovi, kde je metaforou soumraku, přechodu mezi světlem a tmou.

Prostor, přeložil Jakub Šedivý, 224 stran, 297 Kč

Helen Morganová:

Modrý Mauricius: Honba za nejcennějšími známkami světa

Nové knihy

Prožijte dobrodružné hledání nejžádanějších poštovních známek na světě, vydejte se z tropického ostrova v Indickém oceánu až do tichých aukčních síní moderního světa

BB art, přeložil Vladimír Fuksa, 296 stran, 299 Kč

Stuart MacBride:

Slepé oko:

Nové knihy

Někdo pase po rozrůstající se polské populaci v Aberdeenu. Zločin vypadá pokaždé stejně: takřka mrtví muži zanechaní na opuštěných místech s vydloubnutýma očima a vypálenými očními důlky. A výhružné dopisy přicházejí, že budou následovat další.

BB art, přeložil Ondřej Duha, 384 stran, 299 Kč

Francis Scott Fitzgerald:

Velký Gatsby

Nové knihy

Slavný román Hemingwayova souputníka v mistrném překladu Lubomíra Dorůžky. Jazz, láska, peníze a neutuchající naděje. Čte Filip Čapka.

Radioservis, CD mp3, 5 hodin 34 minut, 249 Kč

Tony S. Daniel:

Batman Detective Comics 2: Zastrašovací taktiky

Nové knihy

Batman – muž, který dokáže rozsévat hrůzu i do srdcí těch nejotrlejších zločinců v celém Gothamu. Co se ale stane, když intriky nejhroznějších padouchů zastraší i samotného Temného rytíře? Co přijde, když se na scéně objeví Mr. Toxic a chce zahubit celý Gotham?

BB art, přeložil Petr Zenkl, 232 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám