Hlavní obsah

Jiří Suchý: Na zahrádce jsem si s Pavlem Bobkem povídal o všem možném

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiří Suchý zavzpomínal na zesnulého zpěváka Pavla Bobka. Při práci v Semaforu se prý moc nepotkávali, příležitost popovídat si měli až na zpěvákově zahradě.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Jiří Suchý

Článek

„Ačkoli byl Pavel Bobek v Semaforu mnoho let, tak jsme se tam prakticky vůbec nepotkávali. Když on hrál, měl jsem volno, a když jsem hrál já, tak zase měl volno on. Maximálně jsme se čas od času potkávali na chodbě. Ale jeho muziku jsem samozřejmě poslouchal, byl jsem jeho velký fanda, jeho písničky jsem měl a mám moc rád,” zavzpomínal Jiří Suchý.

„Setkali jsme se poprvé vlastně až letos v létě, což vzniklo poněkud kuriózně. On o mně kdesi měl prohlásit, že nejsem zrovna šálek jeho čaje, tak jsem mu zavolal a požádal ho o schůzku, aby mi to blíže vysvětlil. Pozval mě k sobě na zahrádku a bylo to moc fajn setkání. Tu záležitost jsme odbyli během deseti minut a pak jsme si povídali o všem možném. A bylo to opravdu příjemné povídání,” uvedl Suchý.

„Znali jsme se a respektovali se. Mě velmi oslovil především styl hudby, kterou Pavel dělal. Hlavně jeho písně Houston a samozřejmě Veď mě dál, cesto má. Také si pamatuju na pořad s Miroslavem Horníčkem v Semaforu, který Pavel Bobek doprovázel svými písněmi. To mi nejvíce utkvělo v paměti jako vzpomínka na něj,” řekla zpěvačka Eva Pilarová.

„Pavel Bobek je kus mého života. Pamatuju si ho především jako dokonalého gentlemana. Ano, tak na něj vzpomínám,” uvedl František Ringo Čech.

S úctou na něj vzpomíná i zpěvák Wabi Daněk. „Vzpomínám na něj jako na člověka, jehož hudbu jsem poslouchal od svého mládí. Pavel Bobek byl vždy kultivovaný a noblesní člověk. Měl jsem ho vždycky moc rád a muziku, kterou dělal, dělal opravdu velice dobře.”

Reklama

Výběr článků

Načítám