Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Thor obhájil prvenství

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký film Thor: Temný svět je opět na prvním místě žebříčku návštěvnosti českých kin. Nechybělo ale mnoho a první mohla být domácí novinka Křídla Vánoc.

Foto: Falcon

Thor: Temný svět

Článek

Americká akční fantasy Thor: Temný svět je další hollywoodskou komiksovou adaptací. Bůh hromu Thor usiluje o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane (Natalie Portmanová), ale události Thora přinutí obětovat vše.

Na druhém místě jsou Křídla Vánoc, český film s Richardem Krajčem či Vicou Kerekes. Jeho čtyři ústřední postavy jsou nešťastné z mnoha důvodů – někdo se bojí navázat vážný vztah (optik Richard Krajčo), někdo má otravnou rodinu (vedoucí David Novotný), někdo si myslel, že bude uznávaným hercem, a dělá zajíčka v hypermarketu (Jakub Prachař). Pohledná záhadná Nina (Vica Kerekes) má také své rodinné mindráky.

Snímek silně hraje na atmosféru Vánoc, což může některé diváky odradit, magických prvků je ale velmi málo, takže jej lze brát jako běžné drama ze současnosti.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Thor: Temný svět41477
2.-Křídla Vánoc41012
3.2.Příběh kmotra18602
4.3.Lásky čas10155
5.7.Turbo8244
6.-Insidous 27430
7.6.Ptačí úlet7193
8.4.Gravitace6391
9.-Mafiánovi4433
10.8.Rivalové4074

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám