Hlavní obsah

Detektivka od Rowlingové vyjde v únoru

Detektivní román, který britská spisovatelka J. K. Rowlingová napsala pod pseudonymem Robert Galbraith, vyjde česky v únoru příštího roku. Nakladatelství Plus získalo exkluzivní práva na české i slovenské vydání knihy Volání kukačky, do češtiny knihu převedl Ladislav Šenkyřík, pro slovenské vydání ji připravila Diana Ghaniová, sdělila Kateřina Obadalová ze společnosti Albatros Media, kam nakladatelství Plus patří.

Foto: ČTK

J. K. Rowlingová

Článek

Kniha The Cuckoo’s Calling o válečném veteránovi, z nějž se stal soukromý vyšetřovatel Cormoran Strike, vyšla letos v dubnu. O prozrazení pseudonymu se zasloužil jeden ze spolupracovníků agentury pracující i pro Rowlingovou a informace se objevila na sociální síti Twitter.

Pravdu nakonec odhalil list Sunday Times. Londýnský soud v červenci rozhodl, že agentura odpovědná za vyzrazení autorčina pseudonymu musí Rowlingové vyplatit odškodné. Spisovatelka jej poukázala charitativní organizaci pro vojáky.

Volání kukačky se pyšní oceněním The New York Times bestseller, kde se na žebříčku nejprodávanějších titulů drží dodnes. Hlavní hrdina, soukromý detektiv Cormoran Strike, je válečný veterán, který si z Afghánistánu odnesl těžké zranění i jizvy na duši. Při řešení nového případu zdánlivé sebevraždy slavné modelky proniká do světa distingovaných bohatých mužů a krásných svůdných žen, přichází na hrůzné souvislosti a sám se ocitá ve smrtelném nebezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám