Hlavní obsah

Veteráni popu se hlásí o slovo: Neckář, Černoch, Olympic i Simonová

Novinky, Stanislav Dvořák

Na podzimní trh se dere řada výběrovek i nových desek veteránů české pop music. Zatímco Václav Neckář má jen jednu novou píseň, Olympic přichází se studiovým albem.

Foto: Supraphon

Václav Neckář: Největší hity

Článek

Celkem 22 starých hitů a jeden nový singl Podzim najdete na albu Václav Neckář Největší hity (1965-2013).

Sedmdesátník Neckář proslul písněmi, jako jsou Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, Lékořice, Stín katedrál či Dr. Dam di dam. Po zdravotních potížích se nedávno vrátil na scénu a pokračuje s bratrem a partou kolem Jaromíra Švejdíka a Dušana Neuwertha.

Olympic: Souhvězdí šílenců

Po padesáti letech na pódiu přichází Olympic s novým materiálem. Je to osmnáctá studiová deska Souhvězdí šílenců. Album je věnováno zesnulému bubeníkovi Peroutkovi.

Foto: Supraphon

Olympic: Souhvězdí šílenců

Petr Janda složil 14 písní, část si otextoval sám, desetkrát výrazně pomohli Eduard Krečmar, Karel Šíp, Miroslav Černý nebo Aleš Brichta.

Simonová: Zlatá kolekce

Velká dáma naší populární hudby má v jubilejním roce novou kompilaci. Celkem 73 nahrávek dokumentuje její nezaměnitelný hlas a projev v proměnách času, první písnička pochází z roku 1956.

Karel Černoch: Písničky potichu

Dcera Karla Černocha Tereza sestavila kompilaci z málo známých i zcela neznámých nahrávek, zachycujících tátu bez rockového nebo bigbandového doprovodu, jen s kytarou či malou partou. Archívy České televize, Českého rozhlasu i ty soukromé Karla Černocha, Václava Prejzka, Jiřího Pertla a Ondřeje Suchého vydaly svědectví o zpěvákovi v jemné náladě.

Reklama

Výběr článků

Načítám