Hlavní obsah

Zpěvačka Elis vydává album Shubidu a představuje stejnojmenný videoklip

Právo, Jaroslav Špulák

Devatenáctiletá ostravská zpěvačka Elis je nové jméno na české hudební scéně. V tomto týdnu vydá své debutové album Shubidu, přičemž dnes představuje videoklip ke stejnojmenné písni.

Videoklip Shubidu

 
Článek

Elis je umělecké jméno Elišky Mrázové, která v Ostravě studuje jazykové gymnázium. K hudbě se dostala už v dětství. „Taťka je filmový režisér a mamka animátorka. S bratrem Daliborem, který je bubeník a hraje i v mé doprovodné kapele, jsme získali vztah k hudbě už v dětství. On začal skládat dříve než já. Brzy vymýšlel filmové melodie, kterým se věnuje dodnes. Dlouho jsem jen zpívala, ale postupem času jsem se chtěla vyjadřovat i jako autorka. Ve dvanácti letech jsem složila první písničku. Byla to spíše taková první radost čili text typu forever-together, ale neodradilo mě to pokračovat a zkoušet to dál.“

Foto: Petarda Production

Elis vydává své první album.

Album Shubidu přináší skladby, které si Elis napsala sama. Pohybuje se v nich v různých žánrech a tvrdí, že je to pro ni přirozené.

„Na mé desce jsou písničky, ve kterých se vracím do hudební minulosti. Je tam samba, retro pop nebo swing. Vnímám také, že základem moderní hudby je rock, který je na mém albu také zastoupen. Ano, pořád se hledám a kdoví kdy to skončí,“ vysvětluje Elis.

Reklama

Výběr článků

Načítám