Hlavní obsah

Co nám zahraje Elton? Candle in the Wind i The Bitch Is Back

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský zpěvák Elton John zahájil americkou část světového turné v Bridgeportu. V jeho rámci přijede 18. prosince také do pražské O2 areny.

Foto: Petr Horník, Právo

Britský zpěvák Elton John

Článek

Je velmi pravděpodobné, že v Praze bude repertoár stejný nebo podobný jako v USA. Podle serveru Rolling Stone Elton aktuálně publiku servíruje mimo jiné hity Don't let the Sun Go Down On Me, Funeral for a Friend/Love Lies Bleeding, Candle in the Wind, Bennie and the Jets, Grey Seal, I'm Still Standing, The Bitch Is Back nebo Saturday Night's Alright for Fighting.

Ze svého nového alba The Diving Board zahrál jen pár písní. Na desce se výrazně přiklonil k americké tradici gospelu a blues. Proto také spolupracoval s americkým producentem T-Bone Burnettem. Vznikla mimořádně kvalitní a poměrně nekomerčně znějící deska. Server pochválil také supermoderní design pódia, high-tech světla nad ním a videoprojekce.

„Vedu skvělý život... Miluju, jak jsme spolu propojení,“ řekl spokojený Elton John americkému publiku. Ačkoliv měl zpočátku menší hlasové potíže, podle serveru to díky spolupráci kapely při vystoupení nebylo znát.

Bude film

Letos se připravuje i film o Eltonu Johnovi Rocket Man, kde ho má hrát Tom Hardy. Elton John (vlastním jménem Reginald Dwight) se ve filmu objeví jako dětský klavírní génius i jako dospělá hvězda.

Zpěvák spolupracoval snad s každou hvězdou na světové popové scéně – včetně Johna Lennona, Erika Claptona nebo George Michaela a Queen. K jeho nesmrtelným hitům patří Rocket Man, Daniel, Candle in the Wind, Goodbye Yellow Brick Road, Don't Let The Sun Go Down On Me, Lucy In The Sky With Diamonds, Sorry Seems To Be The Hardest Word nebo Sacrifice. Věnuje se také charitativním projektům, založil nadaci na pomoc nemocným AIDS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám