Hlavní obsah

Karel Gott pokřtil album a otevřel stálou expozici

Právo, Jaroslav Špulák
Praha

Zpěvák Karel Gott pokřtil ve středu v podvečer v Praze své nové album Láska je nádhera/Dotek lásky 2. Kmotry desky, pro kterou přezpíval světové popové hity s českými texty, se stali politik a podnikatel Andrej Babiš, moderátor a herec Jan Kraus a ředitelka vydavatelství Supraphon Iva Milerová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Křest alba Karla Gotta Láska je nádherná v pražském Bontonlandu Na snímku Karel Gott a kmotři CD podnikatel a politik Andrej Babiš s Janem Krausem.

Článek

Gott při křtu v Pasáži Koruna na Václavském náměstí řekl, že již má připravené další světové evergreeny s českými texty a hodlá nahrát i třetí pokračování albové série Dotek lásky.

Od vydavatelství Supraphon po slavnostním křtu obdržel Platinovou desku za prodej alba Dotek lásky, které vyšlo v loňském roce.

V sousedním Bontonlandu v podvečer otevřel svou stálou expozici. Jeho příznivci si v ní poprvé mohou zakoupit i jeho německou a ruskou albovou produkci, knihy, skleničky, hrníčky nebo pilníčky na nehty s podpisem.

Foto: Milan Malíček, Právo

V pražském Bontonlandu se otevřela také expozice předmětů Karla Gotta

U příležitosti jejího otevření Supraphon vydal na vinylových deskách Gottova alba Melodie, které nestárnou (1975) a Romantika (1978). V Bontonlandu se také uskutečnila jediná tuzemská Gottova autogramiáda k albu.

„Prožil jsem celou pop historii, od příchodu rock’n’rollu až po současnost. Částečně jsem se na té cestě dokonce dostal i do oblasti jazzu, který mi umožňoval improvizaci a tím i větší svobodu projevu. Přizval mě tam legendární český jazzman Karel Krautgartner se svým rozhlasovým big bandem a měl jsem také životní štěstí na kamarády typu Rudolfa Rokla, který mi jazz přiblížil a pomohl více chápat. To všechno mám v sobě, takže když se k tomu vracím, samozřejmě to nacházím rychleji, než kdybych tu dobu nezažil,“ řekl Gott Právu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám