Hlavní obsah

Lenny dojímá v baladě Letter To You

Novinky, Stanislav Dvořák

Další singl a videoklip od mladé zpěvačky Lenny je na Mixer.cz. K písni Letter To You si dcera Lenky Filipové napsala anglický text a z její hlavy je i námět klipu, který se odehrává v prostředí hudebníků a pražských zákoutí.

Foto: Marcel Ryšánek, ČTK

Dcera Lenky Filipové Lenny

Článek

Letter To You je romantická popová balada s klavírem, kterou citlivě obohatil cellista. Lenny se svým tak trochu bonnie-tylerovským chraplákem odvádí slušnou práci.

„Samotná písnička vznikla zhruba před rokem a byl to docela oříšek. Dlouho jsem přetvářela text i hudbu, dokud jsem nebyla s obojím úplně spokojená. Musela jsem se ujistit, že opravdu vzniká po hudební i textové stránce něco smysluplného. Když teď vidím, jak vřele na písničku reaguje publikum na koncertech, jsem šťastná, že se mi to povedlo,“ řekla Lenny.

„Tentokrát jsem chtěla, aby vznikl klip, který by podtrhoval příběh obsazený v textu, ale zároveň by obrazově nezanedbával skutečnou muzikalitu samotné písničky. Chtěla jsem, aby bylo spolu s příběhem také vidět, které nástroje jsou v písničce obsazeny a kdo na ně hraje. Je hezké být modelkou nebo herečkou, ale já bych chtěla být především muzikantkou. Režisér se pak mého námětu chopil s chutí a bez jakýchkoliv tendencí ho přetvářet, což už se dnes stává raritou. Respektoval moje nápady a přenesl do nich své zkušenosti. Výsledek snad bude stát za to.“

Klip natočil režisér David Beránek, který stojí za stovkami videoklipů českých interpretů. Kromě Lenny si ve videoklipu zahráli i zpěvačka Lenka Filipová a nadějný cellista Jakub Mayer. Lenny nyní studuje hudbu v Londýně a připravuje autorskou desku.

Reklama

Výběr článků

Načítám