Hlavní obsah

Nová alba: Avril Lavigne, Olympic, Linkin Park, Dan Bárta a další

Právo, Jaroslav Špulák

Další silný týden na hudebním trhu. Novými alby se hlásí například kanadská zpěvačka Avril Lavigne, osmnáctým studiovým zápisem v pořadí český Olympic, po delší době i Dan Bárta s Illustratosphere nebo s předělávkami vlastních písniček američtí rockeři Linkin Park. Celine Dionová je laskominkou pro milovníky starého dobrého popu, Support Lesbiens zase zvou ty, které přitahuje jejich komplikovaný osud.

Článek

Avril Lavigne: Avril Lavigne

Foto: Sony Music

Nová alba

Kanadská zpěvačka Avril Lavigne nahrála na svou novinku moderně znějící mladistvé písničky, ve kterých svým hlasem jako by se usmívala. Mísí v nich rockový pěvecký výraz s téměř až diskotékovými aranžemi, podařilo se jí dát písničkám aktuální poprockovou náladu. Rozhodně to ale není její nejlepší deska, je jenom slušná.

Olympic: Souhvězdí šílenců

Foto: Supraphon

Nová alba

Osmnácté řadové album nahrála skupina Olympic s novým bubeníkem Martinem Vaglem, který v sestavě nahradil v květnu předčasně zesnulého Milana Peroutku. Kolekce nabízí sérii tradičních písniček v duchu soundu kapely. Zdá se, že s ní formace nabrala další dech.

Linkin Park: Recharged

Foto: Parlophone

Nová alba

Album s názvem Recharged americké kapely Linkin Park obsahuje reinterpretace skladeb z úspěšné studiovky Living Things. Podíleli se na něm Steve Aoki, Rick Rubin, DJ Vice, Money Mark a další. Je to nicméně poněkud zbytečná nahrávka, experimenty s písněmi, které dobře fungují, jsou v tomto případě zjevně ztrátou času.

Dan Bárta & Illustratosphere: Maratonika

Foto: archív kapely

Nová alba

Nové album zpěváka Dana Bárty a jeho kapely Illustratosphere navazuje na předcházející nahrávky. Jsou na něm skladby, které jsou posluchačsky poměrně náročné, nicméně svým přednesem i díky hudebnímu doprovodu velice přitažlivé.

Celine Dion: Loved Me Back To Life

Foto: Sony Music

Celine Dion na albu Loved Me Back to Life

Loved Me Back To Life je desátá studiová deska Celine Dionové v angličtině, první od alba Taking Chances, které vyšlo v roce 2007. Opět na ní dokazuje, jak noblesní a skvělá zpěvačka je. Přináší navíc současný pop, při němž ještě zpěvačka odkazuje na melodickou sílu hudby osmdesátých let. Rozkročila se tak mezi minulostí a současností.

Support Lesbiens: Leave A Message +420 602 30 30 35

Foto: VIS Production

Nová alba

Česká skupina Support Lesbiens je ve zcela nové sestavě, když z té původní zbyl jen kytarista Hynek Toman. Takto vydává první album, na kterém v podstatě pokračuje v tom, co nastolila předešlá sestava. Novinka, v jejímž názvu je telefonní číslo, má svěžejší zvuk, než měly předešlé nahrávky skupiny Support Lesbiens.

Kelly Clarkson: Wrapped In

Foto: Sony Music

Nová alba

Americká zpěvačka Kelly Clarksonová nazpívala své první vánoční album. Jsou na něm písničky, které se svou atmosférou váží k zimním svátkům. Pěvecké kvality zpěvačky udělaly z alba solidní posluchačskou záležitost.

James Arthur: James Arthur

Foto: Sony Music

Nová alba

Britský zpěvák James Arthur uspěl v deváté části televizní vyhledávací soutěže The X-Factor. U společnosti Syco, vedené Simonem Cowellem, vydává debutové album. Prokazuje na něm své solidní hlasové schopnosti, jeho projev je velice silný a výrazný. Horší je to s úrovní skladeb. Po polovině už toto album ztrácí na síle.

Union J: Union J

Foto: Sony Music

Nová alba

Union J je čtyřčlenný boyband z Velké Británie, který uspěl v deváté sérii tamní soutěže The X-Factor a dobral se za odměnu debutového alba. Jsou na něm tuctové diskopopové písničky a ani jednotliví členové sestavy nedisponují příliš zajímavými hlasy. Nahrávka spíše vyhlíží jako pokus: buď to dopadne dobře, anebo ne a kapela zanikne.

Paul Potts: The Greatest Hits

Foto: Sony Music

Nová alba

Paul Potts je dnes třiačtyřicetiletý zpěvák, který vyhrál první sérii televizní soutěže Britain’s Got Talent televize ITV. V soutěži zaujal především zpěvem árie Nessun dorma z posledního aktu Pucciniho opery Turandot. Na albu jsou největší hity, které dosud vydal.

Lissie: Back To Forever

Foto: Sony Music

Nová alba

Back To Forever je druhé album irské zpěvačky Lissie, která se ve skutečnosti jmenuje Elisabeth Corrin Maurusová. Mísí na něm prvky popu, rocku a folku, písničky mají pozitivní energii a příjemně se poslouchají. Výraz Lissie je dráždivý a pěvecky zapamatovatelný. Rozhodně stojí za poslech.

Hudba Praha: All The Best...

Foto: Monitor

Nová alba

Nové nahrávky Hudby Praha jsou na výběrovém albu ve společnosti jejích největších hitů z let 1995 – 2010. Výběr skladeb skupiny Hudba Praha z alb Maják, Divoký srdce, Na shledanou, 25 pecek a De generace vychází před 30. výročím skupiny a šedesátinami Michala Ambrože, které spadají do příštího roku.

Listolet: Malý kluk

Foto: Indies Scope

Nová alba

Skupina Listolet se hlásí ke svým kořenům v Západních Karpatech, od počátku je však usazená v Brně, moravské alternativní líhni. Od svého nadějného eponymního debutu z roku 2012, ve kterém se střetává vliv zlínského folkrocku a brněnské alternativy, se nyní posouvá dál v hledání vlastní cesty.

Nylon Jail: My Heart Soar Like A Hawk

Foto: Indies Scope

Nová alba

Elektro countryrockoví Nylon Jail vyletěli se svým debutem My Heart Soar Like A Hawk nad hřebeny běžných starostí. Jejich emotivní písně ukazují vlastní cestu. Nahrávka tepe imaginárním střetem Davida Sylviana a Depeche Mode, Johnyho Cashe a Nine Inch Nails.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám