Hlavní obsah

Komik Sacha Baron Cohen se vrací jako Ali G

Britský komik Sacha Baron Cohen se vrátí k postavě rappera Aliho G, která ho v 90. letech proslavila. Oznámil to americký komediální kanál FXX, který nové epizody s Alim G příští rok uvede.

Článek

Baron Cohen uvedl Aliho G na televizní obrazovky v roce 1998 v televizním pořadu 11 O’Clock Show. Postava nepříliš inteligentního rádoby rappera z městečka Staines u Londýna si diváky získala a díky ní získal Baron Cohen v Británii popularitu. Ali G pak měl vlastní show, ve které uváděl do rozpaků hloupými otázkami často nic netušící celebrity, jako byl fotbalista David Beckham a jeho žena Victoria. Později se objevil i v úspěšném filmu Ali G Indahouse (Ali G v parláči), v němž se rapper vydal na politickou kariéru.

Před sedmi lety Baron Cohen poslal postavu Aliho G do důchodu a věnoval se úspěšným filmům jako Borat, Bruno a Diktátor, které mu přinesly celosvětovou slávu. Komediální kanál FXX patřící společnosti Fox oznámil, že od příštího roku uvede starší epizody s Alim G, k nimž dvaačtyřicetiletý Baron Cohen natočí nový materiál. Celý projekt se jmenuje Ali G: Rezurection (Ali G: Fskříšení).

Město Staines si kvůli vtipům, které na jeho účet Ali G dělal, loni změnilo jméno na majestátnější Staines-upon-Thames (Staines nad Temží).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám