Hlavní obsah

Hřebejkovo Zakázané uvolnění už má pozvání na festivaly

Právo, Věra Míšková

Režisér Jan Hřebejk teprve dotočil film Zakázané uvolnění na motivy divadelní komedie Petra Kolečka a už začíná dostávat festivalová pozvání. Jeho film je například jediným, který byl na základě devítiminutové ukázky pozván na festival CentEast, kde se prezentovaly vybrané filmy před dokončením.

Foto: 2media

Jan Hřebejk se svými herečkami.

Článek

Ukázka z Hřebejkova filmu byla prezentována i 20. října v Moskvě v rámci sekce the Project For Tomorrow a v dubnu 2014 je v plánu promítání v Pekingu na Beijing Film Market.

Zakázané uvolnění vypráví o tom, co všechno se může říct a stát, když se ve vesnické hospodě opijí unesená nevěsta, ženský svědek jejího ženicha a životem protřelá barmanka. Zvlášť když ženich ne a ne přijít. Hlavní role hrají Zuzana Stavná, Jana Stryková a Hana Vagnerová, mužské Ondřej Sokol a Igor Orozovič. Premiéra je plánovaná na léto 2014.

„V jednoduchosti i dobovosti tohoto příběhu je zároveň hodně nadčasového: svatba, láska, temperament, zrada, smrt, milování, překvapivá pointa.... Zkrátka všechny potřebné ingredience v autorsky originální verzi! Komediální nadsázku chci zachovat hlavně ve svižném tempu, ale jinak budu ve všech výrazových prostředcích usilovat o maximální autenticitu. Mám k dispozici tři jedinečné mladé herečky, z nichž každá má zcela jiné vyznění – komiku, dohromady tvoří neuvěřitelně jiskřící spojení. Když se nám vše povede, v což věřím a doufám, vstoupí tato komedie do zlatého fondu českých komedií, ke kterým se publikum opakovaně rádo vrací,“ uvedl k filmu režisér Jan Hřebejk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám