Hlavní obsah

Petr Bende v duetu s Věrou Špinarovou

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvák Petr Bende je před začátkem Vánočního turné, které začne 29. listopadu v Miroslavi u Znojma a skončí 22. prosince ve Velkých Bílovicích, mimořádně aktivní. Nedávno představil videoklip k písničce iBůh, kterou natočil s Pavlem Helanem, nyní avizuje klip k písni Smutný rána. Připravil ho s Věrou Špinarovou.

Foto: Marta Mastná

Věra Špinarová a Petr Bende se potkávají i na pódiích.

Článek

Bende se Špinarovou spolupracovali již v minulosti. „Často se nás fanoušci ptali, proč spolu něco nenatočíme, když se společnými písněmi často vystupujeme. Tak jsme je poslechli a z výsledku máme velkou radost,“ vysvětlují Špinarová a Bende.

Natáčení videoklipu proběhlo ve studiu V Petra Vavříka ve Zlíně. Stalo se to během studiového natáčení duetu, jehož se jako producent ujal Bende.

Nový videoklip ocení zejména fanoušci Věry Špinarová. Zpěvačka totiž svůj poslední klip natočila před čtrnácti lety. Bende se naopak v klipu k písni iBůh představil nedávno.

„Možná to bude vypadat, že jsem se dal na dráhu duetů, ale není to tak. Tyhle dvě písně spolu nijak nesouvisí. Obě jsou vyústěním dlouholeté spolupráce s Pavlem a Věrou. Je jen shodou okolností, že se nám to takhle podařilo zrealizovat v jednom období a já během měsíce můžu představit dva nové videoklipy. Dále se budu plně soustředit na přípravy svého Vánočního turné, které čítá šestnáct koncertů po České republice a jeden koncert odehrajeme dokonce v Paříži,“ sdělil Bende.

Věra Špinarová říká: „Natáčení s Petrem pro mě bylo příjemnou změnou mezi koncerty, protože jsem v jednom kole. Do konce roku mě čeká spousta vystoupení. Na některých koncertech bude mým hostem právě Petr a také kvarteto členů Janáčkovy filharmonie Ostrava.“

Reklama

Výběr článků

Načítám