Hlavní obsah

Filmové premiéry: Enderova hra, Velká nádhera, Ptačí úlet, Hoteliér a Apokalypsa v Hollywoodu

Právo, Věra Míšková

Enderova hra je výpravná sci-fi podle slavné stejnojmenné knihy. V prostředí vysoké smetánky podmanivého Říma se odehrává Velká nádhera. Odstranit krůty ze svátečního stolu Dne díkůvzdání, to je ambiciózní plán dvou krocanů v animovaném filmu Ptačí úlet. Režisér Josef Abrhám natočil dokument Hoteliér, v němž Jan Kačer po letech znova zkouší titulní divadelní hru. James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride a Craig Robinson hrají sami sebe v komedii Apokalypsa v Holyywoodu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 44. týden

Článek

Enderova hra

Trailer k filmu Enderova hraVideo: Bontonfilm

Země přežila mimozemský útok, ale je zničená a je jasné, že výsledek příští invaze bude definitivní. Lidstvo se proto rozhodne vycvičit novou generaci geniálních dětí na válečníky a vojevůdce, kteří mají misky vah v příští bitvě naklonit na stranu Země. Ti nejnadanější jsou posláni do Válečné školy na orbitální stanici v kosmu, kde musí podstoupit mnohaletý výcvik a nekonečnou soutěž o to, kdo se nakonec stane hlavním velitelem mezinárodních sil.

Enderova hra, USA 2013, akční sci-fi, 115 min., režie: Gavin Hood, hrají: Harrison Ford, Asa Butterfield, Abigail Breslinová, Ben Kingsley, Viola Davisová a další.

Velká nádhera

Trailer k filmu Velká nádheraVideo: Film Europe

V příběhu stárnoucího spisovatele a novináře Jepa vypráví italský režisér Paolo Sorrentino svým osobitým filmovým stylem komediální i existenciální drama o smíření se s věčně plynoucím časem a stárnoucím tělem. Babylon zbohatlíků, politiků, zločinců, filmových hvězd, umělců a intelektuálů ožívá ve starověkých budovách a gigantických vilách Říma.

Film byl uveden v hlavní soutěži MFF v Cannes, viděli ho diváci karlovarského festivalu.

Velká nádhera, Itálie/Francie 2013, drama, 142 min., režie: Paolo Sorrentino, hrají: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilliová, Carlo Buccirosso a další.

Ptačí úlet

Trailer k filmu Ptačí úletVideo: H.C.E.

Na rodinné farmě žije svůj klidný a spokojený život velké krůtí hejno. Jejich jedinou starostí je krmení a pastva. Vůbec jim nedochází, že farmáři je jen chtějí mít na talíři pěkně vykrmené. Jediný, komu to pálí, je chytrý krocan Reggie, kterého zbytek hejna nesnáší.

Dobrodružství začíná, když zakladatel a jediný člen Svobody pro krocany Jake vymyslí plán, jak vyškrtnout krocany z jídelníčků a zachránit je tak.

Ptačí úlet, USA 2013, animovaný, 91 min., režie: Jimmy Hayward, v originálním znění: Woody Harrelson, Owen Wilson, Amy Poehlerová a další.

Hoteliér

Trailer k filmu HoteliérVideo: Artcam

Po více než čtyřiceti letech od premiéry hry Pavla Landovského Hoteliér ji režisér Jan Kačer chce znovu nazkoušet v původním obsazení. Nejde přitom o pouhý záznam zkoušení, ale především o intimní pohled do vztahů mezi jejími jednotlivými protagonisty. A nejde ani o klasický dokument: hranice mezi hraním, tvorbou a záznamem reality je v něm až příliš tenká.

Hoteliér, ČR 2013, dokument, 71 min., režie: Josef Abrhám ml., účinkují: Jan Kačer, Pavel Landovský, Josef Abrhám, Libuše Šafránková, Vladimír Pucholt.

Apokalypsa v Hollywoodu

Trailer k filmu Apokalypsa v HollywooduVideo: Falcon

Šestice kamarádů je uvězněna v domě jednoho z nich. Poté, co katastrofické události zdevastovaly Los Angeles a konec světa je nablízku, jsou sice nejdřív v relativním bezpečí, ale zásoby zvolna docházejí a ponorková nemoc ohrožuje jejich přátelství. Nakonec nezbývá, než dům opustit a čelit osudu venku.

Apokalypsa v Hollywoodu, USA 2013, komedie, 107 min., režie: Evan Goldberg, Seth Rogen, hrají: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride a Craig Robinson a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám