Hlavní obsah

Železný má být novým šéfem TV Barrandov

• Aktualizováno

Bývalý šéf televize Nova Vladimír Železný má být novým generálním ředitelem TV Barrandov. Televize má změnu oznámit ve čtvrtek, napsal ve středu server DigiZone.cz. Železný se naposledy podílel na projektu oživení celoplošného multiplexu 4 a plnoformátové televize Pohoda.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Vladimír Železný

Článek

Železný poté, co odešel z Novy a poté, co mu skončil mandát europoslance, se stáhl z mediálního světa a věnoval se podnikání ve vínu a své nové rodině, dceři a synovi, kterou má s manželkou Konstancií. Krátce spolupracoval externě s Radimem Pařízkem na vzniku TV Pohoda a spuštění 4. vysílacího multiplexu. Také plánoval s jedním zahraničním podnikatelem, který působí v Praze, vznik nové, netradiční kontaktní televize v jednom obchodním centru.

„Nebudeme se k tomu vyjadřovat,“ řekla ve středu dopoledne Novinkám tisková mluvčí TV Barrandov Petra Hrušová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Železný u soudu

Železný by měl nahradil majitele stanice Jaromíra Soukupa, který se stal generálním ředitelem TV Barrandov  letos v červnu. Od té doby je výkonnou ředitelkou televize Marcela Hrdá. V TV Barrandov se od loňského června, kdy byla odvolána první generální ředitelka Janka Vozárová, vystřídali čtyři šéfové.

Z multiplexu 4 se musel Železný stáhnout na nátlak TV Nova, která chtěla do této sítě umístit nové tematické kanály. Odmítala tak ale učinit, pokud by za sítí stál právě Železný. U televize Pohoda si Železný ponechal menšinový podíl v servisní společnosti Pohoda Top Media. Televize Barrandov spadá do portfolia společnosti Empresa Media, loňský podíl na sledovanosti TV Barrandov byl 5,2 procenta.

V roce 2010 dostal bývalý ředitel televize Nova dvouletý trest s dvouletým podmíněným odkladem za krácení daní při dovozu obrazů. Rozhodl o tom odvolací Vrchní soud v Praze.

Dále byl odsouzen za poškozování věřitele, společnosti Central European Media Enterprises (CME) a dostal tříletý trest vězení podmíněně odložený na zkušební dobu čtyř let. Městský soud mu také uložil peněžitý trest ve výši tři milióny korun.

V roce 2011 ovšem soud s konečnou platností osvobodil bývalého ředitele televize Nova v kauze údajného mnohamiliónového krácení daní při převodu obchodních podílů ve společnosti CET 21.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám