Hlavní obsah

Von Trierova Nymfomanka míří do ČR. Bez cenzury

Novinky, Stanislav Dvořák

Dlouho ohlašovaná a provokativní Nymfomanka, nový film dánského režiséra Larse von Triera, vstoupí do českých kin ve dvou dílech. První přijde netradičně 26. prosince.

Upoutávka na film NymfomankaVideo: Aerofilms

 
Článek

Ve filmu hrají Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Jamie Bell nebo Christian Slater. LaBeouf se loni svěřil serveru The Hollywood Reporter, že erotické scény v připravovaném filmu Larse von Triera Nymphomaniac budou "reálné" a že ho natáčení "děsí".

"Film je takový, jak si myslíte. Na scénáři je varování, které v podstatě říká, že to budeme skutečně dělat. Všechno, co je nelegální, budeme točit rozmazaně, jinak bude všechno naostro," řekl herec.

Von Trierův snímek Nymphomaniac sleduje sexuální život jedné ženy od mládí do padesátky, hlavní roli má Charlotte Gainsbourgová, Stellan Skarsgard ztvárnil jejího manžela.

Foto: Aerofilms

Nymfomanka Larse von Triera

„Chceme dát divákům příležitost zhlédnout tento snímek o Vánocích, tedy v čase, kdy k sobě mají lidé nejblíže,“ vysvětlil ředitel distribuční společnosti Aerofilms Ivo Andrle. Druhý díl se v českých kinech objeví 9. ledna.

Aerofilms zároveň vyhlašují soutěž „Vyhraj premiéru“, ve které mohou diváci svému oblíbenému kinu pomoci získat šanci uvést první díl s jednodenním předstihem jako vůbec první kino v ČR. Divácké hlasování o místo předpremiéry bude spuštěno v průběhu tohoto týdne, start soutěže Aerofilms oznámí na facebookovém profilu www.facebook.com/nymfomanka.

„Rád bych uvedl na pravou míru některé dohady, které se šíří na internetu. Finální střih filmu jsme viděli v srpnu v Kodani. Není pravda, že do kin směřuje cenzurovaná verze filmu. Nymfomanka obsahuje množství sexuálně explicitních scén a materiálu, který je pro účely kinodistribuce nezvykle otevřený. Erotika a násilí, které se ve filmu také objevuje, však rozhodně nejsou samoúčelné – jedná se o komplexní dílo, které životní příběh nymfomanky Joe i lidskou sexualitu obecně nahlíží z mnoha stran,“ uvedl za Aerofilms Jan Noháč. Stopáž filmu se blíží čtyřem hodinám.

Reklama

Výběr článků

Načítám