Hlavní obsah

Paul McCartney skončil třetí v britské hitparádě

Paulovi McCartneymu se nepodařilo dostat s nejnovějším albem New do čela britské hitparády a skončil na třetím místě žebříčku nejprodávanějších alb. Jako první se umístil další debut, deska Tribute anglického zpěváka Johna Newmana. Uvedl to dnes na svém webu časopis Billboard s odkazem na čísla společnosti Official Charts Company.

Foto: Petr Hloušek

Paul McCartney během koncertu v Praze

Článek

New je již 16. sólové album bývalého člena Beatles. Kritici ho uvítali chválou. Podle listu The Daily Telegraph je album "vrcholný Macca: veselý, melodický a místy nevyzpytatelný". Přesto se před něj dostali na druhém místě ještě Pearl Jam se svým posledním albem Lightning Bolt.

Američtí rockeři se nedostali v britské hitparádě tak vysoko od alba Vs z roku 1993. McCartney odsunul z třetího místa anglickou rockovou kapelu Arctic Monkeys, jejichž deska AM klesla na šesté místo.

V žebříčku singlů se na první místo vrátila rocková skupina OneRepublic se skladbou Counting Stars. Odsunula na druhé místo vítěze z minulého týdne, písničku Wrecking Ball americké zpěvačky Miley Cyrusové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám