Hlavní obsah

Gogolovi Hráči. Představí ostravské divadlo v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Bohatý a pestrý program divadelní přehlídky Ostrava v Praze odstartuje v Divadle Komedie 19. října vysoce ceněná inscenace Gogolových Hráčů v režii uměleckého šéfa Komorní scény Aréna Ivana Krejčího, sdělila v pátek Lucie Čunderlíková z agentury Smart Communication.

Foto: Smart Communication

Gogolovi Hráči v režii uměleckého šéfa Komorní scény Aréna Ivana Krejčího

Článek

Režisér inscenace a umělecký ředitel Komorní scény Aréna Ivan Krejčí k inscenaci uvedl: „Gogola jsme chtěli nasadit, protože si myslíme, že k němu soubor Arény dozrál. A v Hráčích Gogol zachytil jako málokdo téma, se kterým se denně potýkáme, téma korupce a společenského rozkladu. Ta hra ovšem není jen o korupci, ale o celém mechanismu zločineckého myšlení.“

Přehlídka láká i děti (Perníková chaloupka v nádherném poetickém zpracování českého básníka Václava Renče, kterou zahraje ostravské Divadlo loutek 20. října odpoledne dvakrát ve smíchovském Švandově divadle). Ve stejný den v Divadle Komedie nabídne černou komedii Slož mě něžně a na Nové scéně Národního divadla drama o vyrovnání se s minulostí Smrtihlav.

Přehlídka Ostrava v Praze, kterou pořádá statutární město Ostrava, se koná od 19. do 30. října. Předprodej vstupenek probíhá v pokladnách jednotlivých divadel a v sítích www.ticketportal a www.ticketpro. Více naleznete na www.ostravavpraze.eu.

Reklama

Výběr článků

Načítám