Hlavní obsah

Gloria Estefanová nahrála album v pěti jazycích

Právo, Jaroslav Špulák

Pětapadesátiletá kubánsko-americká zpěvačka Gloria Estefanová vydala nové album nazvané The Standards. Nazpívala na ně své oblíbené evergreeny, a to v pěti jazycích světa.

Foto: Sony Music

Gloria Estefanová je na hudební scéně od roku 1977.

Článek

Gloria Estefanová, jež se narodila v Havaně jako Gloria María Milagrosa Fajardo García de Estefan, zpívá na kolekci anglicky, španělsky, italsky, francouzsky a portugalsky.

Na nahrávce jsou mimo jiné skladby The Way You Look Tonight nebo Good Morning Heartache, které zpívala naživo se skupinou Miami Sound Machine během své první návštěvy v populárním televizním pořadu The Tonight Show v roce 1985. Bylo to vystoupení velice úspěšné, proto se nyní rozhodla zařadit písničky na kolekci .

Asi největší atrakcí desky je v angličtině zazpívaná verze skladby El Dia Que Me Quieras z repertoáru Carlose Gardela. Je to poprvé, kdy někdo nahrál tuto skladbu krále tanga v jiném jazyce než ve španělštině. Pro Glorii Estefanovou má navíc hluboký význam, protože prý při ní tančila s producentem Emiliem Estefanem (podílel se i na albu The Standards) na vlastní svatbě.

Za aranže písniček je odpovědná především pianistka Shelly Bergová. Mezi hosty se objevují saxofonista Dave Koz, houslista Joshua Bell a zpěvačka Laura Pausiniová, která hostuje v písničce Sorridi.

Mezi návštěvami nahrávacího studia v době vzniku alba pracovali navíc Gloria a Emilio Estefanovi na muzikálu, který přiblíží jejich společný životní příběh. Na broadwayských prknech by mělo mít dílo premiéru ještě letos.

Reklama

Výběr článků

Načítám