Hlavní obsah

Nový videoklip Petra Bende a Pavla Helana iBůh

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěváci Petr Bende a Pavel Helan představují na Novinkách.cz v premiéře společný videoklip. Je k písničce iBůh, kterou Helan shodou okolností v neděli zazpíval v televizní vyhledávací soutěži Česko Slovensko má talent.

Videoklip k písni iBůh

 
Článek

„Skladbu napsal Pavel a já ji producentsky dokončil,“ řekl Novinkám.cz Bende. Natáčení videoklipu probíhalo v srpnu v Brně na Stránské skále. Během tří natáčecích dnů pozvali muzikanti i dvě výherkyně z řad fanoušků, které se zapojily do přípravy námětu klipu.

Hostem videoklipu je herec Jiří Pecha. „Natáčení s ním byla velká radost. I přes jeho bohatou hereckou kariéru je iBůh první videoklip, ve kterém účinkuje, což nás velice těší,“ říkají Helan a Bende.

Za námětem a produkcí videoklipu stojí Václav Dvořák, režisérem je Radek Petráš a kameru vedl Jakub Školník, střih měl na starost Mario Frank a animace Jan Kolegar.

Vánoční turné

Videoklip je předzvěstí tradičního Vánočního turné Petra Bende. Letos je absolvuje již pošestnácté. Jako obvykle si na ně pozval zajímavé hosty, z nichž cimbálová muzika Grajcar a dětský sbor jsou již tradiční.

„Jsem hrozně rád, že na letošní Vánoční turné přijal pozvání i Roman Dragoun. Zpěvák, skladatel, klávesista – rocková legenda kapel Progres2 a Futurum. Od malička mám rád jeho píseň Zdroj a těším se, jak si ji v duetu zazpíváme. Jistě bude jedinečná její úprava s kapelou a cimbálkou. Dalším hostem turné bude Pavel Helan, se kterým navážeme na dosavadní spolupráci, a v netradiční úpravě na koncertech zazní i píseň iBůh.“

Bende dodal, že letos poprvé vyrazí s vánočním programem do zahraničí. 8. prosince vystoupí v chrámu Saint-Louise v Invalidovně a doprovodí jej jeho kapela společně s cimbálovkou Grajcar. Hostem koncertu bude i česká pěvkyně Alena Vacíková.

„Letošní Vánoční turné je ve znamení desetiletého výročí sestavy mé kapely a také spolupráce s cimbálovkou Grajcar. Proto se i program ponese v duchu ohlédnutí se za nejúspěšnějšími skladbami za šestnácti roky Vánočních koncertů. Posluchače čeká jedinečná scéna, světelná show a skvělý zvuk, vánoční atmosféra, koledy v netradičním pojetí a naše autorské písně,“ uzavírá Bende.

Vánoční turné začne 29. listopadu v Miroslavi u Znojma a skončí 22. prosince ve Velkých Bílovicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám