Hlavní obsah

Čtvrtý knižní čtvrtek zve na Hosseiniho i Nikla

Právo, František Cinger

Velký knižní čtvrtek přichází 10.10.2013 již počtvrté. Distribuce Kosmas na něm ve spolupráci s deseti nakladateli uvádí díla, která považuje za zajímavá.

Foto: ČTK

Spisovatel a výtvarník Petr Nikl

Článek

„V červnu se nám potvrdilo, že nabízené tituly byly žádanější než ostatní,“ řekl Právu Ctirad Fuchs z Kosmasu. „Dozvěděla se o nich spousta lidí z médií, v knihkupectvích visely plakáty se jmény autorů a nakonec se objevila dvanáctka konkrétních titulů. Lidi nabídka všech možných žánrů, vycházející zhruba z dvacetičlenného výběru nakladatelů, pomáhá orientovat, protože knih vychází hodně,“ dodal.

I když knihy kalifornského lékaře Khaleda Hosseiniho považuje Fuchs za romantické, nepochybuje, že o titul A hory odpověděly bude zájem. Předcházející Lovec draků se prý prodával dobře. Detektivka Švýcara Jöela Dickerse Pravda o případu Harryho Queberta zase dostala cenu Francouzské akademie a Fuchse pobavily příběhy Poslední aristokratky Evžena Bočka. Nyní vychází pokračování Aristokratka ve varu.

Knižní čtvrtek je spojen s akcemi v pražské Městské knihovně. Vybrané tituly se tam dnes budou prodávat s dvacetiprocentní slevou a od 14 hodin přijde řada hostů počínaje režisérem Bohdanem Slámou, spoluautorem knihy Povolání režisér o Miloši Formanovi, přes Jiřího Padevěta, který představí knihu Průvodce protektorátní Prahou, až k Ditě Krausové, předobrazu hrdinky románu Osvětimská knihovnice španělského prozaika Antonina G. Iturbeho.

Spisovatel a výtvarník Petr Nikl nabízí soubor kratších textů pro děti Foukací povídky. V 18 hodin se dnes objeví v pražském Paláci Neoluxor a 18. října pak v Městské knihovně ve Zlíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám