Hlavní obsah

Nová alba: Cher, Timberlake, Babyshambles a další

Právo, Jaroslav Špulák

Pomalu se přibližuje doba nákupu vánočních dárků, což se na trhu s novými alby vždy velmi výrazně projevuje. Letos si bude možné přát jako dárek třeba nová alba od Cher, Babyshambles, Justina Timberlaka, Editors, Patricie nebo i reedici alba slavné Nirvany.

Článek

Cher: Closer To The Truth

Foto: Warner Music/Supraphon

Nová alba

Po dlouhých dvanácti letech vydává americká popová zpěvačka Cher nové album. Je na něm jedenáct regulérních skladeb, které jsou svěže produkovány, a mají v sobě autorskou plynulost a lehkost. Nepřinesou sice do historie popu nic zásadního, rozhodně ale potěší jak fanoušky Cher, tak ty, kteří mají rádi jednoduché melodické písničky s tanečním základem

Justin Timberlake: The 20/20 Experience, 2 of 2

Foto: Sony Music

Nová alba

Druhá část alba Justina Timberlaka nabízí sérii víceméně moderních popových písniček, do jejichž výsledku se podepsala řada elektronických zvuků a samplů. Timberlake na albu nezní příliš přesvědčivě, ostatně ani skladby nepatří na první poslech k jasným hitům. Zdá se, že záměr tentokrát Timberlake a jeho tým postavili nad výsledek.

Babyshambles: Sequel To The Prequel

Foto: Parlophone

Nová alba

Třetí album britské rockové kapely, v jejímž čele stojí kontroverzní zpěvák a kytarista Pete Doherty. V krátkých kompozicích se scházejí punkové linie a indierockové aranže. Písničky jsou přímočaré, melodické, zvuk alba je dostatečně garážový na to, aby se tahle kapela nenápadně zadřela pod kůži. Zvláště před chystaným koncertem 9. prosince v pražském Lucerna Music Baru.

Dizzee Rascal: The Fifth

Foto: Universal Music

Nová alba

Londýnský raper a zpěvák Dizzee Rascal nazval svou pátou desku The Fifth. Zařadil na ni třináct písní. Od léta vycházely ochutnávky v podobě singlů Goin’ Crazy, na kterém hostuje Robbie Williams, a I Don’t Need a Reason s bláznivým videem. Aktuálně Brit boduje singlem Something Really Bad, na němž mu asistuje will.i.am. Mezi hosty alba najdeme taková jména, jako jsou Jessie J, Sean Kingston, Tinie Tempah nebo Teddy Sky.

MGMT: MGMT

Foto: Sony Music

Nová alba

Třetí album americké formace MGMT, která si v posledních letech vybudovala velice slušnou pozici, se jmenuje stejně jako kapela. Novinka ji zastihuje v psychedelickém území, v němž rozprostírá své vpravdě popové motivy. Předešlá alba byla nicméně rozhodně přesvědčivější.

Krewella: Get Wet

Foto: Sony Music

Nová alba

Trojice z Chicaga se pohybuje v oblasti elektronického popu, přičemž se v její vysloveně rádiové tvorbě objevují prvky r’n’b. Je to příjemné spotřební album, jehož ambicí je pobavit a roztančit.

Editors: The Weight Of Your Love

Foto: PIAS

Nová alba

Po čtyřech letech přichází britská postpunková formace Editors s novým albem. Ze všech dosud vydaných je nejhitovější. Aktuálně byla pětice během skládání a nahrávání důslednější ve stavbě melodických linií písniček. Skladby Formaldehyde nebo Sugar se jistě uchytí v koncertních setech. Minulou neděli hrála skupina v Praze.

Patricie: Iris

Foto: Monitor

Nová alba

Češka Patricie se prvním albem chtěla zařadit mezi přemýšlivé zpěvačky, které pracují s relativně odvážnými texty. Druhé album Iris, které nahrála pod dohledem producenta Borise Carloffa, ji ale poslalo do popového hájemství. Série třinácti písniček ukazuje, že prosadit se v něm nebude jednoduché. Patricie bude od příštího pondělí hostem turné Lucie Bílé.

Nirvana: In Utero

Foto: Universal Music

Nová alba

K dvacátému výročí vydání třetího studiového alba americké skupiny Nirvana vychází jeho reedice. Připomíná formu, v jaké se kapela tehdy nacházela. Znamenité garážové písničky s punkovým základem kolekci zdobí od začátku do konce.

Imagine Dragons: Night Visions

Foto: Universal Music

Nová alba

Night Visions je debutové album amerických indierockerů z Las Vegas. Vyšlo loni v září a bylo tak úspěšné, že se jej skupina rozhodla nadále podporovat. Na právě vycházející edici „de luxe“ přidala sedm bonusových písniček. I jimi přesvědčuje o svém autorském i interpretačním nadání, neboť i přes ně vede cesta k příjemnému pocitu z neagresivní a nevtíravé hudby.

Joe Cocker: Fire It Up Live

Foto: Sony Music

Nová alba

V německém Kolíně nad Rýnem byl loni pořízen záznam koncertu, který vytvořil album nazvané Fire It Up Live. Odkazuje k poslední studiové desce Cockera a dokazuje opět jeho skvělou formu. Na svět se dostal také DVD záznam koncertu.

Různí: Mata-Hari

Foto: Monitor

Nová alba

Písničky ze stejnojmenného muzikálu, který měl v září premiéru v pražském Divadle Broadway. Napsal je Michal David, otextoval Lou Fanánek Hagen a zpívají Jiří Langmajer, Josef Vojtek, Alžběta Bartošová, Kateřina Brožová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám