Hlavní obsah

Místo Českých lvů budou v únoru ceny ČFTA

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavnostní večer výročních cen České filmové a televizní akademie (ČFTA) se uskuteční v sobotu 22. února 2014 v novorenesanční budově pražského Rudolfina, oznámila Martina Chvojka Reková. Moderovat bude v přímém přenosu ČT Marek Eben, režie se ujme Michal Caban.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Marek Eben

Článek

„21. ročník výročních filmových cen, který bude poprvé organizovat sama ČFTA, dozná několika podstatných změn. ČFTA se rozhodla nepořádat nominační večer a nominace vyhlásit na tiskové konferenci, která se bude konat 22. ledna příštího roku. Ceny nejlepším filmům pak budou předány o měsíc později v novém prostoru, Dvořákově síni pražského Rudolfina, která pojme více než tisíc hostů,” poznamenala Reková.

Po vzoru Oscarů bude ČFTA hlasovat elektronicky, akademikům dá kromě projekcí rovněž možnost vidět filmy na on-line streamingu. Cílem těchto změn je po vzoru Evropské filmové akademie zjednodušit hlasování a zvýšit pro členy akademie dostupnost filmů.

Název Český lev je už minulostí. Vzhledem k neúspěšnému jednání s Petrem Vachlerem akademie nepočítá s použitím léta známé značky a zatím nepřišla ani s jiným barvitým jménem, takže jde o „ceny ČFTA”, pokud se nerozhodne jinak.

Reklama

Výběr článků

Načítám