Hlavní obsah

RECENZE: Jessie J obchází svůj talent

Právo, Jaroslav Špulák

Britská zpěvačka Jessie J začala skvěle. V roce 2011 vydala debutové album Who Are You a zaznamenala s ním úspěch nejen komerční (dostala se i mezi vybrané vystupující na ceremoniálech londýnské olympiády), ale také přívětivost kritiky.

Foto: Universal Music

Jessie J: Alive

Článek

Bylo to různorodé album s písněmi popovými, baladickými a rhythmandbluesovými, přesto drželo pohromadě jako celek utkaný ze silných hudebních přediv.

O novince Alive to říct nelze. V době spolupráce s Davidem Guettou na skladbě Laserlight si Jessie J oblíbila tuctový elektropop, změnila image, oholila si vlasy a ponořila se do stereotypních popových popěvků.

Na počinu Alive jsou jistě i dobré skladby. Kytarové riffy osvěžují Square One, Daydreamin’ přináší chytré rʼnʼb devadesátých let a například Excuse My Rude je hitová písnička s nápaditou spoluúčastí raperky Becky G.

Další skladby ale mají menší potenciál, protože trpí sériovou produkcí, plytkými aranžemi a v základu nezajímavými melodickými a hudebními nápady.

Některé decimuje prostý elektronický doprovod (Breathe), jiné trochu nepříjemný projev Jessie J (It’s My Party), další třeba to, že z nadějného úvodu přešly k nepodařenému tanečnímu dodatku (Gold).

Jessie J působí na druhém albu dojmem, že neví, co měla se svou kariérou po nadějném debutu udělat. Bohužel zvolila cestu přímého tahu na mainstreamovou branku a ponechala stranou svůj pěvecký talent. Obsahově i hudebně prosté skladby ho totiž nevyžadují.

Jessie J: Alive
Universal Music, 46:07

Celkové hodnocení: 50%

Reklama

Výběr článků

Načítám