Hlavní obsah

Britové se Dianě vysmáli. Režisér lže, že se mu velmi daří v ČR

Novinky, Stanislav Dvořák

Ohlasy na film Diana byly ve Velké Británii stejně špatné jako u nás. Zoufalý režisér Oliver Hirschbiegel si teď v rozhovoru pro BBC vymýšlí, že se mu skvěle daří v Česku.

Foto: Bontonfilm

Naomi Wattsová jako Lady Diana

Článek

Zatímco britský The Telegraph film popisuje jako „obzvláště příšerný”, Mirror napsal, že je jen laciný a neradostný.

Kritiky byly zničující, ale lidé si udělají vlastní názor, doufá režisér a tvrdí: „V jiných zemích, kde už měl premiéru - v Polsku, ČR, Turecku a Slovensku, má velmi silný úspěch.”

To je bohužel lež. Selhává i jeho další vysvětlení, že jeho pojetí Diany je velmi nebritské, protože ani v ČR film rozhodně není „velmi silný”. Recenze ve významných českých médiích byly špatné a poslední víkend měla Diana zdrcující návštěvnost 3985 diváků. Hned po premiéře a velké reklamní kampani dosáhla pouhých 13951 diváků.

Dobrý režisér, hrozný film

Snímek s Naomi Wattsovou v hlavní roli britské princezny se ve Velké Británii nedostal dokonce ani po premiéře na první místo v návštěvnosti a teď už je na deváté pozici.

Stal se tak zřejmě největší „botou” v kariéře německého režiséra Olivera Hirschbiegela a jeho příznivci to těžko chápou. Má totiž v Německu dobrou pověst a za sebou takové uznávané tituly jako historický Der Untergang (Pád Třetí říše) a Das Experiment (psychologický thriller založený na skutečných událostech při vězeňském experimentu, kde si lidé hráli na vězně a dozorce).

Reklama

Výběr článků

Načítám