Hlavní obsah

Filmové premiéry: Gravitace, Rivalové, Zataženo, Zázrak a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vstupuje do kin jedna z největších filmových událostí poslední doby, film Gravitace režiséra Alfonsa Cuaróna (Mexická jízda, Harry Potter a Vězeň z Azkabanu). V prostředí automobilových závodů Formule 1 se odehrávají Rivalové, příběh Nikyho Laudy a Jamese Hunta. Příběhy vynálezce Flinta Lockwooda a jeho přátel pokračují ve filmu Zataženo, občas trakaře 2. Osud patnáctileté dívky z polepšovny natočil Juraj Lehotský po názvem Zázrak.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 40. týden

Článek

Gravitace

Trailer k filmu GravitaceVideo: Warner Bros

Jsou jen dva a kolem nich celý vesmír. Novicka na své první výpravě - inženýrka Ryan Stoneová neboli Sandra Bullocková a zkušený kosmický veterán Matt Kowalsky s tváří George Clooneyho se poté, co je jejich loď zničena, pokoušejí o záchranu a návrat na Zem.

Gravitace, USA 2013, sci-fi drama, 91 min., režie: Alfonso Cuarón, hrají: Sandra Bullocková, George Clooney.

Rivalové

Trailer k filmu RivalovéVideo: Bioscop

Film vypráví skutečný příběh dvou pilotů, kteří jsou soky nejen na okruzích, ale také ve skutečném životě. Přestože jsou soupeři, jsou také jeden pro druhého inspirací. Přes jejich rozdílnost je v životě pojí zvláštní přátelství. Ale rivalita je žene ke stále riskantnějším výkonům. Titul mistra světa může získat jen jeden…

Rivalové, Německo, USA, Velká Británie 2013, 123 min., režie: Ron Howard, hrají: Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Olivia Wildeová, Natalie Dormerová, Pierfrancesco Favino a další.

Zataženo, občas trakaře 2

Trailer k filmu Zataženo, občas trakaře 2 Video: Falcon

Flint se konečně dočkal uznání své geniality a dostalo se mu pozvání od jeho idolu Chestera V, aby se stal členem společnosti, v níž nejlepší vynálezci a zlepšovatelé vytvářejí technologie pro lepší život. Flint odjakživa snil o tom, aby jeho vynálezy svět docenil, ale všechno je docela jinak poté, co odhalí, že jeho nejslavnější stroj, který mění vodu v jídlo, stále funguje a vytváří podivné křížence jídla a zvířat.

Zataženo, občas trakaře 2, USA 2013, animovaná komedie, 96 min., režie: Cody Cameron a Kris Pearn, v českém znění: Petr Lněnička, Pavel Tesař, Ota Jirák, Tereza Bebarová, Jan Maxián, Radek Kuchař, Matouš Ruml a Ladislav Kerndl (zpěv).

Tohle není Kalifornie

Trailer k filmu Tohle není KalifornieVideo: Film Europe

První celovečerní dokument německého režiséra Martina Persiela se vrací do let socialistické Německé demokratické republiky a zobrazuje protispolečenskou revoltu mladých lidí v prostředí tehdy téměř zakázaného sportu – skatebordingu. Režisér pracoval s archivním materiálem, konkrétně se skutečnými videozáznamy, které si  svého času nahrála parta tří kamarádů, fascinovaných tímto sportem, na 8 mm kameru.

Tohle není Kalifornie, Německo 2012, dokument, historický, sportovní, 90 min., režie: Marten Persiel, hrají: David Nathan.

Zázrak

Trailer k filmu ZázrakVideo: Aerofilms

Patnáctiletá Ela se po řadě konfliktů s matkou dostává do nápravného zařízení. Dívky, které je obývají, mají za sebou často trudnější zkušenosti než řada dospělých. Drogy, prostituce, útěky z domova, záškoláctví... Před příchodem do polepšovny měla Ela vztah se třicetiletým Robym, do něhož je stále hluboce zamilovaná. Představuje si s ním společnou budoucnost, pro jejíž naplnění je odhodlána udělat téměř cokoli... Režiséra Juraje Lehotského inspiroval k natočení sociálně laděného snímku osud konkrétní dívky, kterou potkal.

Zázrak, Slovensko/ČR 2013, drama, 78 min., režie: Juraj Lehotský, hrají: Michaela Bendulová, Robert Roth, Venuša Kalejová, Lenka Habrunová, Kika Potočná, Žaneta Polhošová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám