Hlavní obsah

Svěží hudební debut pokřtí Malá Zoe

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Křest debutového alba herečky a hudebnice Lucie Gažiové alias Malé Zoe se chystá na 3. října v pražském Jazz Docku od 19:00. Album se jmenuje stručně: Malá Zoe.

Foto: Dennis Chotenovský

Malá Zoe

Článek

Malá Zoe přináší odlehčené pop-jazzové aranže, čerpá z funky, latiny, soulu. I když výjimečně nasadí i pěkně těžký zvuk (píseň Briezky). Zaujmou ironické i sebeironické texty. Deska obsahuje 15 skladeb, jejichž autorkou je v převážné většině sama Malá Zoe.

Lucia Gažiová vystudovala VŠMU v Bratislavě, obor herectví, a také studovala režii a jazzový zpěv v Norsku. Nyní se věnuje studiu psychologie a sociálních věd.

Před svým sólo debutem nazpívala například soundtrack k cestopisnému filmu Pururambo nebo píseň s kamarádem Koníčkem z legendární slovenské punkové skupiny Zona A. Poslouchá Deža Ursinyho a Jaro Filipa a ze světových hvězd obdivuje Amy Winehousovou či Stevieho Wondera.

Jako herečka se uplatnila v brněnském Divadle Bolka Polívky, bratislavském divadle Astorka-Korzo 90 a v bratislavském Národním divadle, v Lasica & Satinský Studiu. Hrála ve filmech Bathory, Milenci a vrazi, Kruté radosti, Zlatý chléb, Dušičky Seniorov a Obhliadka. Objevila se také v irsko-slovenské koprodukci Jazzus, ve které si zahrála po boku slavného amerického funky a soul jazzového saxofonisty Macea Parkera.

Reklama

Výběr článků

Načítám