Hlavní obsah

Bubeník Pink Floyd se nebrání návratu, ale Waters chystá sólovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nick Mason, bubeník slavné britské skupiny Pink Floyd, se nebrání návratu své kapely na hudební scénu. Prozradil to v rozhovoru, který poskytl britskému hudebnímu magazínu New Musical Express.

Foto: EMI

Roger Waters

Článek

Pink Floyd se přitom naposledy společně představili v červenci 2005 při charitativním monstrkoncertu Live 8. To s nimi ještě hrál na klávesové nástroje Richard Wright, který v roce 2008 zemřel. Mason v uvedeném rozhovoru řekl, že by mu návrat na hudební scénu vyhovoval a je k němu připraven.

„Udělal bych to, jsem nachystán, má bicí souprava je stále v pohotovosti,“ řekl. „Čekám jen, až mi zazvoní telefon.“

K návratu stagnující skupiny by ale museli svou chutí přispět také kytarista a zpěvák David Gilmour a baskytarista Roger Waters, který je momentálně na sólové dráze a nedávno dokonce oznámil, že nahraje ještě jedno album. Mason v rozhovoru také dodal, že by se návrat Pink Floyd musel odehrát ve velkolepém stylu.

Koncert Live 8 v některých fanoušcích vyvolal pocit, že se skupina vrátí, ale byl to velký omyl. Ani astronomické částky nepřesvědčily Waterse či Gilmoura, aby se vzdali sólových kariér. „Natočím novou desku,“ potvrdil nedávno Waters BBC. „Mám silný nápad a budu na tom pracovat. Udělám nejméně jednu desku a moc se na to těším.“

Reklama

Výběr článků

Načítám