Hlavní obsah

Skupina King Crimson chystá další návrat

Právo, Jaroslav Špulák

Již čtvrtý comeback ve své kariéře chystá britská skupina King Crimson. Informoval o něm na svém blogu její člen Robert Fripp.

Foto: E.G. Records

King Crimson na albu z roku 1981

Článek

Kapela vznikla v roce 1968 a v první etapě existence fungovala až do roku 1974. Podruhé se vrátila v roce 1981 a aktivní byla tři roky. Další návrat přišel v roce 1994 a trval až do roku 2009. Aktuální comeback je nečekaný už jenom proto, že právě Robert Fripp v nedávném rozhovoru pro list The Financial Times tvrdil, že King Crimson jsou již historií. Návrat kapely byl nicméně zaznamenán už i na její stránce internetové wikipedie.

Vydali třináct alb

Podle serveru DGM Live by v sestavě měli kromě klávesisty a kytaristy Frippa být také bubeníci a perkusisté Gavin Harrison, Bill Rieflin a Pat Mastelotto, baskytarista Tony Levin, saxofonista Mel Collins a kytarista Jakko Jakszyk.

Není zatím známo, či se v ní objeví také dlouholetý kytarista Adrian Belew, který naposledy spolupracoval a americkou formací Nine Inch Nails. Nejsou známy ani žádné konkrétní plány formace.

Avantgardní King Crimson dosud vydali třináct studiových alb. Poslední se jmenuje The Power To Believe a je z roku 2003.

Reklama

Výběr článků

Načítám