Hlavní obsah

Do ČR se před Vánocemi vrátí okouzlující Harlem Gospel Choir

Novinky, Stanislav Dvořák

V ČR tradičně vystupují před Vánocemi a dodávají tomuto období zvláštní kouzlo – kvalitní gospelový sbor Harlem Gospel Choir z USA přijede tentokrát s poctou jednomu z největších soulových skladatelů a zpěváků všech dob. Program se jmenuje Harlem Gospel Choir sings Stevie Wonder.

Článek

Soubor vystoupí v Teplicích, Praze (dvakrát), Kladně a ve Zlíně. V ČR už koncertoval s velkým úspěchem mnohokrát. Byl založen v roce 1986 Allenem Baileym a od té doby objíždí svět. Brzy ho objevily hvězdy jako Bono Vox z U2, André Rieu, The Chieftains, Cindy Lauper a další. První legendární velký koncert zažili s Dianou Rossovou, kdy vystoupení živě vysílala americká televize NBC. Následovaly další sólové koncerty Bono Voxe a Amy Grant a například osobní pozvání papeže Jana Pavla II.

„Jsme rádi, že se nám podařilo domluvit vystoupení u nás, protože jejich diář je plný do konce roku 2014. Do České republiky se vracejí již pošesté. Jejich minulé koncerty byly vždy beznadějně vyprodány. Samotní členové sboru se k nám vždy velmi těší a je pro ně, podle jejich slov, velkou poctou vystoupit před publikem, které je tak miluje a fandí jim,“ uvedla Milena Palečková z pořádající agentury 10:15 Entertainment.

TERMÍNY HARLEM GOSPEL CHOIR V ČR a SR:

10.12.    Teplice                 Krušnohorské divadlo

10.12.    Teplice                 Krušnohorské divadlo 11.12.    Kladno                 DK Kladno

10.12.    Teplice                 Krušnohorské divadlo 11.12.    Kladno                 DK Kladno 12.12.    Praha                  Divadlo Broadway (dva koncerty)

10.12.    Teplice                 Krušnohorské divadlo 11.12.    Kladno                 DK Kladno 12.12.    Praha                  Divadlo Broadway (dva koncerty) 13.12.    Zlín                       Městské divadlo

14.12.    Bratislava           Slovenská filharmonie

„Program, který Harlem Gopel Choir přiveze do Čech a na Slovensko, tentokrát slibuje klasické gospely, vánoční tradicionály a hlavně premiérově také hity Stevieho Wondera. Po koncertech v Čechách se soubor přesune na Slovensko, kde pořádáme 14. prosince koncert v Bratislavě. Tímto vystoupením zakončíme celé turné. Ovšem soubor pokračuje v prosinci do dalších zemí, mimo jiné do Polska, Itálie, Portugalska, Maďarska a Finska,“ dodala Palečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám